Et hjem med den mest betagende udsigt

Med fokus på farver, lys og overflader har indretningsarkitekt Vivian Boje indrettet sin og mandens toetagers lejlighed med superflot vue over Ebeltoft Vig. Hjemmet har en særlig smart løsning med opbevaring i det altdominerende køkken-alrum.

Betagende udsigt over Ebeltoft Vig
© Gert Skærlund

På grunden ud til Ebeltoft Vig rejser der sig tre punkthuse i tre niveauer, forskudt for hinanden og med udsigt over havet fra lejlighederne. I en af de toetagers lejligheder bor indretningsarkitekt Vivian Boje, der arbejder hos Paustian i Aarhus og København, og hendes mand.

Punkthusene ligger kun nogle få meter fra Hotel Hvide Hus-kæden, der blev opført i en række byer rundt om i landet af Åge W. Jensen. Hotellet er tegnet af Friis & Moltke og var byens stolthed i mange år, men med tiden blev der færre overnatninger. Hotellet blev solgt til en developer, som med hjælp fra arkitektfirmaet Arkitema fra Aarhus blev ombygget til ferielejligheder. I samarbejde med samme arkitektfirma blev punkthusene med Vivian Bojes lejlighed i opført på den nærliggende grund.

Rumfordelingen er helt enkel. I underetagen ligger der lige inden for døren et gæsteværelse og til højre et arbejdsværelse. Går man til venstre, træder man ind i det dominerende køkken-alrum, hvor spisepladsen har fået den centrale plads, hvor man kan sidde og følge med i årstidernes skiften på nært hold. En gråsort murstensvæg deler de tre punkthuse op, og kobler på samme tid ude og inde sammen, da væggen løber fra altanen og ind i køkken-alrummet. I muren ses også en indbygget pejs, der med sin sorte ramme står fint til den gråsorte mur. Den høje reol er brugt som afskærmning og altså sat ind for at undgå, at køkkenet dominerer hele indtrykket i det store rum, samtidig med at den fungerer til opbevaring af det dekorative porcelæn og parrets bøger. De hvide køkkenelementer og de indbyggede skabe er fra Svane Køkkenet. Alle væggene er hvidpudsede, imens gulvene er i matlakeret eg.

Blot et stenkast fra vandet
© Gert Skærlund

Fra køkken-alrummet er der adgang til arbejdsværelset og et gæsteværelse med bad. Rummene er adskilt med skydedøre, hvilket betyder, at man kan lade rummene flyde sammen, så det hele føles som ét rum med det gennemgående lysindfald fra begge sider. En trappe fører én videre op til næste etage, hvor et rækværk i glas får de to etager til at smelte sammen.

På 1. sal går du fra trappen direkte ind i opholdsstuen, som også har direkte udgang til en solrig terrasse. På denne sal ligger også et stort soveværelse og et badeværelse. Skydedøre er også her brugt til, at man kan få rummene til at glide mere sammen. Opholdsstuen domineres af en lang, rød sofa, Greg fra Zanotta, som er det samlende element i stuen, hvorom alting retter sig ind. Begge etager har en fin sammenhæng ved hjælp af den gråsorte murstensvæg, der også i stuen løber fra den udendørs terrasse og direkte ind i stuen, hvor den skaber kontrast til de hvide vægge.

Vivian Bojes fokus på farver, lys og overflader skinner igennem i indretningen af hendes egen bolig. Her får lysindfaldet frit spil i rummene gennem de store gulv til loft-vinduer.

BILLEDE For enden af køkken-alrummet finder man spisegruppen placeret med direkte udsigt til havet og med adgang til terrassen. Spisebordet med plade i hvid laminat er tegnet af Eames ligesom de to gule stole for bordenderne. De øvrige fire stole i sæbebehandlet bøg er wienerstole nr. 209 fra Thonet. Det mønstrede uldtæppe er tegnet af Bouroullec for Nanimarquina.

En nærmest skulpturel rumdeler
© Gert Skærlund

For at undgå, at køkkenet dominerer hele indtrykket i det store køkken-alrum, har Vivian Boje brugt en høj reol fra Horm som rumdeler og med god plads til det smukke porcelæn. Hylder og bagbeklædning er i hvidlakeret medens og stiverne er i hvidpigmenteret bøg.

Smukt porcelæn
© Gert Skærlund

Det prikkede porcelæn er fra Driade, imens fajancen med den blå jugend-kant er købt antikvarisk.

Den røde sofa
© Gert Skærlund

Opholdsstuen domineres af den røde sofa, Greg, fra Zanotta. Foran står et rundt sofabord, Giro2 fra Zanotta, og en markant lænestol, tegnet af Rietveld, Cassina, hvor det lille sorte træbord i ask, Cicognino, også er fra.

Malet med billig cykellak
© Gert Skærlund

Bagerst i køkken-alrummet står en lænestol og et rullebord tegnet af Alvar Aalto. Det store billede er malet af Erik A. Frandsen med helt billig cykellak, der derfor aldrig er blevet helt tør. Væggen er malet i lerfarve, der giver rummet tyngde.

Endnu en terrasse med smuk udsigt
© Gert Skærlund

Fra trappen går du ind i stuen, hvor der er direkte adgang til endnu en terrasse.

Tag et lille hvil
© Gert Skærlund

Trappen fører op til opholdsstuen og soveværelset på næste etage. Under trappen hænger et billede af Torben Ebsen. Briksen, Daybeden Alfa fra Zanotta, er betrukket med lysegrå uld. Standerlampen er fra Foscarini.