Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Andelslejlighed i skyggen

Masser af dagslys er noget af det vigtigste, for at et rum føles rart at være i. Arkitekten hjælper med en optimal omrokering af værelserne.

Kære Lone,

Jeg og min kæreste har mulighed for at overtage min mors andelslejlighed og er meget fristet, da den er rimelig i husleje og ligger fint i forhold til vores arbejde osv.

Men, der er et men, som gør at jeg ikke er sikker, og her kommer din ekspertise ind i billedet. Min mor har altid været meget ked af lejlighedens placering, der gør at køkken, kammer og værelse mod gården ligger meget mørkt mens de to stuer får masser af dagslys.

Vores overvejelser går nemlig på at inddrage det lille klammer og derved kunne lave et større køkken, men det bliver stadig lidt for småt og så er det som sagt på lejlighedens mørke side, hvor det ikke er fedt at have alrum,- soveværelse med dårligt dagslys gør ikke noget.

Vi skal gerne ende op med to værelser (så der på sigt er plads til at lave en familie) og to stuer og god plads omkring spisning, da vi elsker at lave mad og ofte har gæster.

Vi håber at du har løsningen. Vi skal give besked her i April, så vi håber at du får tid til at svare os.

De bedste hilsener Mette og Lars

Kære Mette og Lars,

Gode andele hænger ikke på træerne længere, så det ville da være helt vidunderligt hvis I kan komme til at overtage lejligheden og bo der.

Jeg kan godt finde på en fin indretning, som indfrier jeres ønsker, men I skal skynde jer videre med den til bestyrelsen, så I er helt sikre på at I har lov, inden I skriver under på overtagelsen. Der kunne jo være servitutter mm, der begrænser jeres muligheder.

Jeg tror det nu ikke, da der ikke ændres væsentligt på eksisterende installationer,- men for en sikkerheds skyld, så gør det som det første.

Jeg har seriøst bidt mærke i det med dagslyset, som er noget af det allervigtigste for at et rum føles godt at være i, så det er udgangspunktet for placering af jeres nye køkken og alrum, som flyttes til den sollyse side af lejligheden.

Her kan I nemlig koble vand og afløb fra vask og opvaskemaskine på badeværelsets installationer og I skal også føre udsugning fra emhætte til badeværelsets udsugning.

Ved at flytte køkkenet, får I alrum og opholdsstue en suites og så er det op til jer, hvordan I vil fordele pladsen på gårdsiden, når nu køkkenet er borte.

I kan vælge at lægge køkken og kammer sammen til et stort (børne)værelse eller I kan beholde køkkenrummet og indrette et godt bryggers her med vaskemaskine, der nemt tilkobles ekst. vandinstallation og ellers med rigtig god opbevaringsplads til alle jeres sager og garderobeskab.

Det lille kammer kan udvides ved at lægge den lillebitte mellemgang til værelset. Det kræver blot en flytning af køkken / bryggersdøren, som vist på tegningen.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler