© Milton Huse

Kom indenfor i pilotfamiliens nybyggede drømmehjem

“Det var smukt, men også upraktisk,” fortæller Mette om familiens tidligere bolig. Derfor besluttede de sig for at bygge deres nye hjem fra bunden – med plads til det hele og mulighed for at sætte eget præg på look og stil.

I Hammel, ca. 25 kilometer nordvest for Aarhus, bor Familien Kjer Mortensen i deres nybyggede hus.

Mette og hendes mand Jacob har begge erfaring med både byggeprojekter og renoveringer – de har blandt andet selv bygget sommerhus fra bunden, og Jacob har for nyligt startet en håndværkervirksomhed ved siden af sit job som pilot.

Derfor var det naturligvis også et gør-det-selv-projekt, parret havde i tankerne, da de skulle bygge deres nye drømmehjem. Lige indtil planlægningen for alvor gik i gang.

Med fuldtidsjobs og fire børn på henholdsvis 0, 5, 6 og 10 år var tiden i hverdagen knap, og Mette og Jacob blev derfor enige om at teame up med byggefirmaet Milton Huse for at nå i mål med deres byggedrøm. Se det fine resultat her, og lad dig inspirere af parrets tips og erfaringer.

© Milton Huse

Familien i fokus

Allerede fra start var Mette og Jacob afklarede omkring, hvilke behov husets plantegning og indretning skulle opfylde. Det er nemlig ikke alle boliger, der egner sig lige godt til en familie med fire børn – og ikke mindst støjniveauet, der følger med.

– Sidst boede vi i et klassisk indrettet hus med store åbne rum. Det var smukt, men også upraktisk. Ville vi voksne sidde lidt længere ved spisebordet for at snakke og hygge os, var der altid for meget larm omkring os – sådan er det ikke i vores nye hus, fortæller Mette.

Udover Mette og Jacob består Familien Kjer Mortensen af Laura på 0 år, Signe Maj på 5 år, Lærke på 6 år og Solvej på 10 år.

© Milton Huse

Resultatet blev et gennemtænkt hus med forskellige zoner, så der er plads til hele familien.

– Vi har tænkt huset som en æske, der folder sig ud efter behov. Zoneopdelingen gør det rart for alle at være i boligen, forklarer Mette.

Fra den lange gang kan der lukkes af til det, Mette og Jacob kalder børneafdelingen. Her har børnene hvert deres værelse plus et fællesrum, hvor der er plads til leg med hinanden og vennerne. Når døren er lukket, kan børnene give den gas uden at forstyrre i resten af huset – præcis som det skal være, hvis man spørger de to nybyggerforældre:

– Som børnefamilie har vi alt, hvad vi har brug for i Hammel - og med 220 kvm bolig har vi fået de rum og den plads, vi drømte om.

“Giv dig selv det køkken, du drømmer om,” lyder et af rådene fra nybyggerparret. Selv har de valgt et lyst og åbent rum, hvor afdæmpede farver og naturlige materialer er i fokus.

© Milton Huse

Og sådan blev det. Det i alt 70 kvadratmeter store ekstrarum bliver brugt på daglig basis – og til meget andet end familiens biler. Her er der også plads til at lege og være kreativ. Jacob og Mette har endda indrettet et toilet, så de kan bruge garagen til store fester “ude af huset”.

Generelt nyder familien at bo i en bolig, hvor alt fungerer og passer til deres behov. Læs herunder deres bedste råd til andre, der drømmer om at bygge nyt.

5 gode byggeråd fra Mette og Jacob

  1. Vær ikke bange for at gå efter dine drømme.
  2. Tænk i pladsoptimering – og spar ikke på pladsen.
  3. Vælg et professionelt byggefirma som Milton Huse.
  4. Giv dig selv det køkken, du drømmer om.
  5. Skab de bedste rammer for dine børn.

Huset er opdelt i zoner, som kan lukkes af efter behov. For eksempel når der skal være plads til larm og leg i den ene del af huset og ro og afslapning i den anden.

© Milton Huse