Langs trappen hænger store sølvkugler i røde bånd. Sådan er der blevet pyntet op, siden børnene var små, og familien flyttede ind i det store hus i Charlottenlund. Kuglerne er også gammelt regi fra en vinduesdekoration.
Fortryllende borddækning
Et af de helt store øjeblikke er, når julebordet skal dækkes.
Og til trods for at der bliver dækket op med familiens hverdagsstel, der er det udgåede Royal Copenhagen stel Hjertegræs, tegnet tilbage i 1934, så formår Marie-Louise at skabe en helt fortryllende julestemning, når det sammensættes med smukke krystalglas, pudset sølvbestik, fine hørservietter og, som i år, en afklippet lille olivenkvist på toppen af hver tallerken.
– Stellet har jeg arvet fra min farmor, og det har en helt særlig betydning for mig, forklarer Marie-Louise.
– I år skal vi, som altid, holde juleaften hjemme, og vi bliver otte i alt. Menuen består ganske klassisk af and, flæskesteg, hvide og brune kartofler, hele to slags rødkål – min mands hjemmelavede og den fra glas, som jeg hælder til – og min mors utrolig lækre brune sovs. Måltidet toppes hvert år med risalamande med kirsebærsauce og kun én mandel, siger Marie Louise.