I lejligheden i Torino er der leget med farver, teksturer og geometriske former

Det var de store vinduer og balkoner med udsigt, som fik parret til at købe lejligheden, som dog skulle renoveres. Se resultatet af renoveringen lige her!

Den fritstående køkkenø har parret selv designet, ligesom resten af køkkenet, og begge dele er udført af snedkere fra La Bottega del Falegname. Øen skifter funktion, alt efter om gardinet er trukket for – så fungerer den som afsætningsbord under middage – eller fra, hvor den agerer ekstra bordplads til at lave mad på.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Det sekskantede glasbord er designet af Carlo Scarpa for Cassina. Stolene i bøgetræ er tegnet af Enzo Berti for Cantarutti og får selskab af Poul Henningsens pendel. Det er den lokale virksomhed Studio Tender, som har lavet gardinerne.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Designduoen har sat deres helt eget aftryk

Parret Davide Barreri og Hyemin Ro har taget deres professionelle egenskaber i brug til renoveringen af deres lejlighed i en gammel 1960’er bygning i Torino, Italien. Han er arkitekt, hun stylist og setdesigner, sammen designer de under navnet PlaC Hyemin, og begge har sat deres tydelige aftryk på transformationen.

Inden de overtog de 110 m2 her, havde boligen stået tom i en længere periode og trængte til en kærlig hånd. Men potentialet var der, blev parret enig om, og det var især de store vinduer og balkoner med udsigt ud over henholdsvis byen og bjergene, der overbeviste dem.

Der er smæk på indretningen hjemme hos Davide og Hyemin – på farver, på former, på teksturer. Sofaen af Rodolfo Dordoni for Cassina er omringet af Bruno Munaris Falkland-lampe for Danese og Artemides Nesso-lampe. Lænestolene er af ukendt skandinavisk design.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Bag det æggeblommegule gardin gemmer der sig et lille kontor, også designet af parret selv. Stolen fra Hay er designet af Folke Pålsson i 60’erne. Lampen er Richard Sappers for Artemide, og miniaturestolen er en model af Le Corbusiers berømte chaiselong.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Flytbare vægge

Parret har en forkærlighed for farver, teksturer og geometriske former – hvilket tydeligt ses i deres renovering af lejligheden.

Særligt gardinerne i lejlighedens største rum, køkkenet og stuen, spiller en usædvanlig og central rolle i indretningen; de agerer som flytbare vægge, hvilket giver rummet en flydende effekt, og gardinerne bliver på en måde medskaber af rummene – både i egenskab af deres primærfarver, og fordi de henholdsvis afskærmer og åbner op for dele af rummene.

Når begge gardiner er trukket fra, viser hele rummet sig, inklusive bogreol, kontorplads, køkken og gangen, der leder ud i entréen og ned til de to soveværelser og badeværelset. Når de er trukket for, falder der mere ro på, og kun spiseplads, den røde køkkenø og stuen er synlige. Det er en lille genistreg fra den kreative duo, fordi det gør et relativt lille rum meget mere fleksibelt.

Det er helt umuligt ikke at forelske sig i sammensætningen af farver og former, som Davide og Hyemin virkelig har sans for. Det lyserøde toiletmøbel og spejlet har parret selv designet, og vasken er fra Ceramica Cielo. Sengen er fra Muji, og den lille sengelampe er en dansk vintagesag fra Kjeld Darø.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Soveværelse og badeværelse er indrettet som en stor suite. Man kan gå direkte ind i bruseren fra soveværelset, som derfra fortsætter over i resten af badeværelset. De skyblå mosaikfliser er fundet hos Appiani.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Originalgulvet har fået lov at blive i soveværelset. Påklædningsskærmen har Davide selv designet.

© Helenio Barbetta/Living Inside

En gennemført helhed

Selvom der er knald på farverne og indtrykkene i lejligheden, så er der flere forskellige elementer, som skaber kontinuitet. Størstedelen af gulvene er belagt med dueblå resin og få steder med det originale terrazzogulv – og som en ekstra detalje har bordpladen på den røde køkkenø også fået noget af det terrazzogulv, som er blevet skiftet ud i gangen.

Farvevalgene i hjemmet changerer mellem primærfarver af gul, mørkeblå, rød og grøn, resten er douce pastelnuancer af sart lyserød og -gul, babyblå, lys grå og mintgrøn. Selvom hjemmet ved første øjekast syner af et overflod af farver og interiør, så sørger de mange sammenhængende detaljer og nøje udførte designløsninger for at samle helheden.

Fordi Carlo Scarpa har designet bordpladen i en sekskantet form, indbyder bordet til, at man placerer sig et forskelligt sted, hver gang man sætter sig, og på den måde oplever man hele tiden rummet fra en ny vinkel.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Kig til køkkenet og stuen fra gangen, der leder videre ned til lejlighedens soveværelser.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Det lille entréområde deler væg med kontorpladsen inde i stuen og har beholdt det karakteristiske terrazzogulv. Bænken har Davide og Hyemin selv designet. Skamlen er fra Ikea, men udgået af produktion. På væggen hænger Konstantin Grcics Spike The Wild Bunch-hylde for Magis.

© Helenio Barbetta/Living Inside