Zobels drøm

Nord for København få hundrede meter fra Øresund nyder Rigmor Zobel – karrierekvinde og mor til to – livet i et vidunderligt, gammelt, engelskinspireret hus.

© Mads Mogensen

Zobels drøm blev virkelighed for tre år siden. Glemt er for længst de mange timers ombygning og de opslidende byggemøder. Rigmor Zobel er kommet som gæst i huset, da hun var barn og har siden drømt om en dag at flytte ind. Da muligheden pludselig bød sig, var hun ikke i tvivl. Hun måtte slå til, selv om hun følte sig ret alene om at kunne se husets fulde potentiale.

Da Rigmor Zobel og hendes mand Jesper Ravn overtog det, var det langt fra drømmehuset. Det var mørkt og upraktisk indrettet med alt for mange små rum og døre. Huset stod stort set, som da det blev bygget i 1921. – Lige da vi købte huset, havde jeg en idé om lidt maling og nogle små ændringer her og der – og så kunne vi flytte ind. Men snart kom jeg på andre tanker. Efterhånden som jeg fornemmede stemningen i huset og ikke mindst på terrassen og i haven, opstod der hurtigt et meget præcist billede i mit hoved af, hvordan det her hus skulle se ud, forklarer Rigmor Zobel.

© Mads Mogensen

Husets hall var oprindeligt køkken. Ikoner og jagttrofæer i selskab med et gammelt svensk stenbord byder nu gæsterne velkommen. Det pompøse spejl er et originalt Liselundspejl. De antikke fliser og den håndsnedkererede trappe med jordfarvet trappeløber er med til at understrege, at alt er gennemført ned til mindste detalje.

© Mads Mogensen

Den antikke bænk stammer fra maleren Hammershøis hjem og bliver nu kombineret med moderne design: en lampe fra Ilva og en stilren kande fra Georg Jensen.

© Mads Mogensen

Før ombygningen var stuen en noget ramponeret havestue. Nu er det familiens omdrejningspunkt for hygge, afslapning og gæstebud. Det store kvadratiske ovenlysvindue kaster lys ned i stuen. Sofapuderne er syet af Ann Liss Juul i Rungsted.

© Mads Mogensen

En stor udfordring i ombygningsprojektet var den håndbyggede italienske kamin. Flere tons af det fineste marmor er hugget i stenbruddene i Carrara og transporteret til Danmark i kister af zink. På toppen af kaminen står Rigmor Zobels samling af antikke kandisskrin. Skrinene blev i sin tid brugt til kandis – og kun husets frue havde nøglerne til skrinene.

© Mads Mogensen

Spisekøkkenet samler familien Både til måltiderne omkring bordet fra Green Square og i form af den store samling af portrætter af familien Zobel og Ravn. I hjørnet er bygget en lille hul træbænk med plads til legetøj – og en hyggekrog til at læse gode historier i.

© Mads Mogensen

Køkkenet er fra Multiform og med Leather Touch-stenbordplade og vægkakler fra Fired Earth. Vinskabet har helt bevidst front mod spisebordet, fordi skabet giver et hyggeligt lys om aftenen.

© Mads Mogensen

Fra den svenske gren af familien har Rigmor Zobel arvet skønne, antikke gustavianske møbler – heriblandt spisebord og en pompøs prismelysekrone.

© Mads Mogensen

Med drinks- og loungeområde og en udendørs italiensk kamin er terrassen familiens yndlingsplet. Mange krukker med hortensiaer og andre blomster skaber den helt rette stemning af sol og sommer.

© Mads Mogensen

Det store, runde mosaikbord med grill i midten er et af i alt otte borde lavet af Bjørn Wiinblad. Opdækningen er blandt andet Saxisk Blomst fra Royal Copenhagen.

© Mads Mogensen

Da familien flyttede ind skulle der fældes nogle af de helt store træer. Rigmor Zobel fik de professionelle træfældere til at sørge for en gynge med 20 meter tov – børnenes og nogle gange de voksnes legeplads.

© Mads Mogensen

Husets soveværelse er en oplevelse i særklasse. Det blomstrede stoftapet i den helt rigtige sorte nuance nærmest stikker ud af væggen. Det er fra Tapet Cafeen. Sengen er fra italienske Minotti. Royal Rabbit-sengetæppet og det gyldne langhårede 70’er-agtige væg til væg-gulvtæppe fuldender billedet.

© Mads Mogensen

Rigmor Zobels walk-in-closet er fuldt integreret med indretningen af soveværelset. Tapeter, gulvtæppe og belysning er det samme.

© Mads Mogensen

Også fra badeværelset er der udsigt og når man tager et karbad, kan man nyde synet af skibene på Øresund. Ved siden af badekarret er der i øvrigt en brucheniche med fuldt integreret dampbad.

© Mads Mogensen

Rigmor Zobels forkærlighed for antikviteter har fået frit spil i husets gæsteværelse. Det antikke franske spejl fra Basalt og det lillastribede tapet fra Tapet Cafeen danner baggrund for den antikke franske seng, hvor de farveafstemte puder med monogrammer ligger.

© Mads Mogensen

Gæstebadeværelset er Rigmor Zobels stolthed Det er ikke stort, men med en nøje udvalgt smal og lang porcelænshåndvask fra Aqua Uomo og antik mosaik, fransk stengulv og stenborder.

© Mads Mogensen

Zobels drøm - huset set fra haven.