Stråtækt idyl ombygget til moderne familieliv

Trine Lunau og Peter Sund havde længe taget tilløb til, at deres stråtækte gård skulle bygges om og moderniseres –de manglede bare den helt rigtige løsning.

© Lars Kaslov

Selve ombygningen - fra løs tanke til færdigt hus:
Familien:
Trine Lunau er uddannet sanger og komponist og Peter Sund er musikproducer og studieejer. Sammen har de døtrene Maria og Carla.

Forhistorie:
Før parret købte deres stråtækte bondegård, der er opført i 1864, boede de i en lejlighed i Odense centrum. Plads var der ikke så meget af, så de ville gerne have noget større.

Drømme og behov:

  • Drømmehuset fandt vi faktisk ved et tilfælde. Vi skulle besøge nogle af vores venner i Davinde, der ligger 13 km sydøst for Odense, og så kom vi forbi huset, der stod til salg. Vi fik at vide, det havde stået tomt det meste af et år, men vi kunne straks se, at gården kunne rumme alle de drømme, vi havde med vores liv.

Her kunne både blive plads til et lækkert lydstudie på 1. sal, en flot stor stue med en masseovn, der allerede var installeret, samt masser af plads til at øve på og ikke mindst plads til et par børn.

© Lars Kaslov

Trine Lunau og Peter Sund Trine Lunau har taget parrets yngste datter Marie (2 år) på skødet og ved siden af Peter Sund sidder Carla på 5 år. Trine og Peter er begge uddannet musikere, hun som sanger og han som guitarist.

© Lars Kaslov

De to nye karnapper i facaden samt et i stort ovenlysvindue i gavltaget (næsten ikke synligt) har ikke alene gjort huset kønnere udefra, de har samtidig haft stor betydning for den indvendige rumoplevelse. Oprindeligt skulle vinduerne have haft en mørkere grøn, men da flere af nabohusene har denne svagt olivengrønne nuance, valgte parret at pippe med de fugle de er i blandt.

© Lars Kaslov

Huset før ... Som det ses, så er al energi lagt i den indvendige ombygning. Dog er der lagt et helt nyt stråtag og de to nye vinduer har gjort huset mere åbent.

© Lars Kaslov

Fra stuen er det tydeligt at se hvor stor en betydning det har, at der nu er åbnet op til kip, og at der er kommet ovenlysvinduer i stråtaget. Sofaen er designet at Hans Wegner. Sommerhuset var proppet med Wegner-møbler, og da Peter Sunds forældre købte det, fulgte møblerne med. Sofabordet AH 2000 er fra Trekanten-Hestebæk.

© Lars Kaslov

Før den store ombygning.

© Lars Kaslov

Spiseafdelingen er placeret ud for det store dørparti, som vender ud mod havesiden, så familien kan nyde godt af dagslyset. Spisebordet C18 tegnet af Børge Mogensen er udført i massivt egetræ og har stået på en folkeskole i nærheden, hvor parret var så heldige at vinde det på en auktion. Wegners Y-stole har parret fået af deres forældre.

© Lars Kaslov

Tæt på klaveret er der i hele rummets bredde opsat et dybt skabsarrangement designet af firmaet Køkkenskaberne. Her har Trine indrettet et lille hjørne med puder og et blødt skind.

© Lars Kaslov

Selv om man står og arbejder i køkkenet, kan man sagtens have kontakt med dem, der er i stuen. Og skal pigerne se fjernsyn, har forældrene mulighed for at følge med. Den hvide stol CH 44 fra 1965 er tegnet af Hans J. Wegner. Trægulvet er brede gulvbrædder i Douglasgran fra firmaet Dinesen.

© Lars Kaslov

Huset set udefra i dag.