Spektakulært hjem – skræddersyet efter familiens behov

Kig indenfor i dette arkitekttegnede hjem der er bygget op om intelligente løsninger. Materialerne er bæredygtige og lette at vedligeholde, mens opbevaringen er integreret i boligens arkitektur.

Husets lange akse giver et flot syn ned gennem gangen. Man ser ikke de grebsløse, integrerede skabe fra HTH i venstre side, men de opbevarer det, familien tidligere havde i kælderen. En skydedør kan skærme af ned til børneafdelingen, mens et ovenlys sikrer, at gangen ikke bliver mørk. Trappen er lavet af Trappetrinnet, og IC Lights S-lampen, der hænger smukt derved, er fra Flos.

Det føles næsten ikke som at træde ind i et hus, selvom man lukker døren bag sig. Øjet søger med det samme ned ad den lange gang, ud mod græsset bag vinduet. Og sådan er det, uanset hvorhen man ser. Altid er der strejf af en græsplæne, et kig til himlen eller et lysindfald, der får hjemmet til at føles overraskende let at bevæge sig rundt i. For på en eller anden måde venter der en smart, arkitektonisk belønning, hver gang man drejer om hjørnet eller flytter sig fra et rum til et andet. Det er også tilfældet for enden af den skulpturelle trappe, der inviterer ovenpå. Her møder man en spektakulær bogreol centreret om havens store kirsebærtræ. Skræddersyet til huset og til familiens ønske om en opbevaringsløsning til de mange bøger, arvet kunst og rejseminder med stor affektionsværdi.

– Det er mest min mands bogreol. Han læser meget og har altid drømt om at have en reol, man kan sidde i, fortæller Majbritt.

Da de flyttede ind på grunden for 13 år siden, var det i en klassisk murermestervilla, og parret har i de seneste fire år spekuleret i, hvordan villaen kunne renoveres, så der kom mere plads til dem og deres to piger. De fandt først løsningen, da de så et hus tegnet af arkitekten bag studiobaki, Baki Katsinis – i BO BEDRE, sjovt nok.

På trods af de klassiske sadeltage er huset ganske utraditionelt. Et fladt tag forbinder de to afdelinger, og med tiden skal det areal dækkes af stenurt. Samtidig får huset kant af træbælterne, pop-ud-vinduerne samt altanen og terrassen, der er bygget ind i huset.

I dag har de fået deres egen energirigtige version med skifertag og en pudset facade med bælter af fyrretræ, der er bæredygtig og nem at vedligeholde. Facaden er bagventileret, så materialerne får længere levetid, og huset er bygget med ekstra isoleringstykkelse, højisolerede vinduer og ventilationsanlæg med varmegenvinding, der sikrer, at huset opfylder bygningsreglementets krav og lidt til. Derudover er huset placeret klogere på grunden, så solen nu stiger op over soveværelset, drejer mod vest over haven og går ned, så det kan nydes fra den vestvendte altan. Pigerne har også fået egen afdeling med hver sit værelse og hver sin hems, hvor de kan trække sig helt tilbage. Samtidig har de hver en terrassedør, så de hurtigt kan komme ud, når hele familien er samlet udenfor. Alt sammen var noget, familien ønskede sig. Ligesom de ønskede sig bogreolen.

Et bælte af fyrretræ med navnet Thermowood danner en overdækket indgang til huset, der har en pudset facade og tag af naturskifer.

– Hvis man har noget, man går meget op i, i sit hjem, så handler det om at iscenesætte det rigtigt, siger arkitekten Baki Katsinis.

Det sker gennem en god dialog, og den skal ikke kun handle om, hvordan man ønsker at bo men også, hvordan man ønsker at leve, forklarer han. Og flot iscenesat er det. Den særegne arkitektur og brugen af glasflader skaber unikke rum og spændende lysindfald fx i køkkenet, hvor der er åbnet op til førstesalen. Derudover ophæves grænsen mellem ude og inde med store skydedøre og panorama-vinduer, og der skabes tilmed klog visuel kontakt og sammenhæng mellem køkkenet og stuen, selvom rummene er adskilt. Det her er intelligent arkitektur på den gennemtænkte måde.

Terrassen har en indbygget hyggekrog og _store skydedøre til køkkenet. Udepejsen hedder Kamino __og er fra Morsø. _

I køkkenets hjørne pynter et dekorativt violinfigentræ.

Der er åbnet op til førstesalen fra køkkenet. Resultatet er et samtalekøkken på to niveauer.

Køkkenet udnytter det høje rum med høje skabe i hvidolieret eg, der trækker en harmonisk streg til trappens materiale. Køkkenet hedder Boxone og er fra Køkkensnedkeren. Lampen over øen fra Anour er lavet i bruneret kobber og skaber kontrast i det lyse rum. Døren ved køkkenet giver direkte udgang til køkkenhaven. Det flotte og praktiske betongulv er et designgulv fra Weber, købt og udført af firmaet Eurodeck.

Stuen er husets mest centrale rum med åbninger mod gang og køkken, samt udsigt til haven. Sofaen er fra Bolia, puderne og hørplaiden fra Rue Verte, mens lamperne er fra BoConcept og Bestlite. Midterst hænger et værk malet af Bent Holstein, det andet af en privatperson. Maleriet i gangen er købt på auktion.

I Spisearealet blødes de hårde flader op med vægtæpper fra Høj Copenhagen og et koskind under bordet. Stolene er fra Hay og Bolia, mens lamperne er fra Pilke.

Betongulvet får de forskellige rum til at flyde flot sammen og er nemt at rengøre. Fotokunsten fra Christina Kayser O. danner blikfang for enden af væggen.

Trappen svæver nærmest. Den er lavet af Trappetrinnet i hvidlakeret eg, og fravalget af gelænder gør, at den åbner sig mod rummet fremfor at lukke sig om sig selv.

Siddepladsen i reolen har ekstra dybde, der ses på ydermuren. Detaljer som denne giver huset arkitektonisk kant.

Altanen er vestvendt og et perfekt sted at nyde aftensolen. Også her er der en integreret hyggekrog og en skydedør, så man fjerner grænsen mellem inde og ude. Lampen er et arvestykke.

Badeværelset har en praktisk privat stemning over sig takket være det høje vindue. De grå fliser på gulv og vægge giver en rolig harmoni. De hedder Marte Grigio Maggia og er købt hos Stubberup Byggekeramik. Badekar og toilet er fra Duravit, mens vaskemøblet er fra Copenhagen Bath.

BogReolen er husets smarteste opbevaringsløsning, der tilmed giver rummet wauw-effekt. Foran står en Kræmmerhus-stol af Verner Panton.

Den halve mur på første sal, gør det muligt at udnytte de mange skråvægge bedre. Her er der fx plads til et lillekontor, og i modsatte hjørne uden for billedet er der indbygget et ekstra rum til opbevaring. Bordpladen er bestilt hjem fra Furn By Ox, mens lampen og 7'er-stolen er købt hos en marskandiser. Billedet er et arvestykke.