Ideen opstod kort tid efter, at arkitekt Jesper Therkildsen for første gang besøgte sin nye grund på bredden af Lillebælt og så ud over vandet. På den anden side, som en pil, der stritter op fra horisonten, ligger fyrtårnet på Strib Odde. Det har siden 1900 gelejdet skibsfarten til Fredericia, en af landets vigtige havnebyer, sikkert på vej. Ved at lave en firkantet ramme med sine fingre kunne Jesper Therkildsen se, hvordan han skulle orientere sit nye hus, og hvilken vinkling det skulle have: lige præcis sådan dér ... så kommer fyrtårnet til at stå i midten af det store vindue mod vandet, så det er det første kig, når man træder ind i huset.
Fredericia Kommune havde desværre ikke samme øje for de store linier som Jesper Therkildsen: Kommunen ville ikke acceptere den plan, jeg havde lavet. De mente, at huset lå for tæt på skellet, og derfor måtte planen ændres, og huset drejes nogle få grader, forklarer Jesper Therkildsen.
Resultatet er en daglig irritation for Jesper Therkildsen, fordi fyret nu er skudt til højre for centrum af vinduet. Vi, der kun er på besøg, lægger ikke mærke til det: Der er så meget andet at se på.
Huset, der er på 270 m2, består udover køkken og stue/spise stue af to værelser, et soveværelse og to badeværelser. Det er bygget til den sammenbragte familie, da både Jesper og Karin Therkildsen har børn fra tidligere ægteskaber. Derfor var fleksibilitet et nøgleord for byggeriet. Underetagen, som tidligere var teenageværelser, er i dag Jesper Therkildsens arkitektfirma med to ansatte, og i overetagen er endnu et børneværelse ved at ændre funktion til kontor, tvstue eller hvad familien finder på.
Jesper Therkildsen tænker gerne i linjer, når han tegner sine huse, og i hans private hjem er dette træk tydeligt. Den ene gennemgående akse er kigget fra hoveddøren gennem køkken og stue ud til fyrtårnet. Den anden er en tværgående linje, der går gennem køkkenet og binder de to terrasser på hver side af huset sammen.
Det kan ofte være ret blæsende så tæt på vandet. Derfor var det vigtigt for os at indrette flere hyggekroge omkring huset, så der altid er et sted med læ, siger Jesper Therkildsen.
Når man bevæger sig rundt i Jesper og Karin Therkildsens hus, kan man ikke undgå at lægge mærke til en legesyge og lyst til at gøre noget ekstra ud af tingene også de små detaljer. Et eksem pel er armaturerne på badeværelserne, der skifter farve i forhold til, om vandet er varmt eller koldt. Også køkkenet i en meget mar kant højglanslakeret ibenholt med en indbygget sofapuf går ind un der kategorien, man kan benævne legesyge tiltag. Det kræver mod at sætte sådan et køkken ind i sit nybyggede hus.
Jeg har nogle forskellige signaturer, som jeg godt kan lide at føre ind i mine huse. Et eksempel er partierne omkring hoveddø ren, som jeg gerne gør noget ekstra ud af. Men humor og den sjove detalje er bestemt også noget, jeg så vidt muligt forsøger at indar bejde, når det er muligt, forklarer Jesper Therkildsen.
Udsigten over Lillebælts blå vand og Fyn er betagende, og de store vinduespartier sikrer, at man ikke går glip af noget. Læg mærke til altanen, der er uden overligger for at undgå, at udsigten bliver brudt op. Sofaen er fra Villa Collection, og stolene er Poul Kjærholms PK 22. Sofabordet Tavola con Ruote fra Fontana Arte er designet af Gae Aulenti. Tæppet er fra Ilva. Lænestolen med skammel i baggrunden hedder MTSMT1Loge og er designet af Gerard van den Berg. Fjernsynet er et Beovision 8 fra B&O. Gulvet i beton er støbt ad flere omgange, hvilket giver det et særligt rustikt præg, og derefter behandlet med voks.