Sådan bor en verdenskendt kunstner

Kom med indenfor hos kunstneren Olafur Eliasson, der netop har sat sin million-villa til salg.

Eksklusiv kunstervilla i Hellerup

Den verdenskendte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson har besluttet at det er på tide at rykke teltpælene op og finde en ny bolig. Og hvilke teltpæle. Villaen, der ligger i Hellerup nord for København, er udbudt til en salgspris på 22,8 millioner kroner af ejendomsmægler Ivan Eltoft Nielsen. Det svarer til en kvadratmeterpris på 83.000 kroner, hvilket er godt 25.000 mere end gennemsnittet i området.

© Ivan Eltoft Nielsen

Især kendt for lyskunst

Olafur Eliasson er et velkendt navn i dansk og international kunst, og han er noget så sjældent som en kunstner, der har fået et folkeligt gennembrud. Det skyldes ikke mindst hans mange spektakulære værker, der både inddrager og ikke mindst imponerer beskueren.

Det gælder fx værket Your Rainbow Panorama på toppen af kunstmuseet Aros i Aarhus eller cirkelbroen i København, der gør det til en helt ny oplevelse at cykle i byen.

© Ivan Eltoft Nielsen

Ånden af kunstneren lever i huset

Langt det meste inventar vil naturligvis være borte, når en ny ejer af huset rykker ind. Man kan således ikke regne med at blive en del af Olafur Eliassons univers, blot fordi man flytter ind i hans tidligere bolig. Alligevel vil der dog svæve en ånd af kunstneren over boligen, idet han sammen med sin hustru Marianne Krogh har tilføjet flere elementer til indretningen.

© Ivan Eltoft Nielsen

Ugle-døren

Det gælder fx en dør udskåret som en ugle, et reolsystem og en pejs samt beplantningen i haven, der udgøres af 17 specielt udvalgte træer, der vandes af et underjordisk vandingssystem. Det skriver Boliga på deres hjemmeside, hvor man også kan se flere foto.

© Ivan Eltoft Nielsen