Nye designtraditioner i det gamle bjælkehus

I en traditionelt udseende bjælkehytte fra 1916 nær Strandvejen i Humlebæk har salgschef hos det danske designfirma &Tradition Sara Houborg indrettet sig.

© Karina Tengberg

Det var under en spadsertur med gode venner i nordsjællandske Humlebæk, at ægteparret Sara og Christian Houborg fik øje på det gamle sorttjærede bjælkehus i alpehuslignende stil beliggende med en stor, eventyrligt tilgroet have omkring sig. Det viste sig, at huset var til salg, og fra parret første gang trådte ind, var de ikke tvivl. Her var deres nye hjem.

Det sorte træhus, opført i massivt rundtømmer med hvidmalet interiør, danner en enkel og grafisk ramme om indretningen, som byder på masser af nyt spændende design sat sammen med gamle møbelklassikere. Sara Houborg er salgschef hos møbel- og lampeproducenten &Tradition, og interessen for bolig og design fornægter sig da heller ikke privat. Sara Houborg elsker at flytte rundt på møblerne og skabe nye sammenhænge i hjemmets rum.

  • Det er sjovt at mikse gammelt og nyt og dermed se tingene i en ny sammenhæng, forklarer hun.

Et godt eksempel på Sara Houborgs miksede indretningsstil er Trash Me-lampen, der er designet af amerikanske Viktor Vetterlein og lavet af papmaché, så den minder om æggebakker. Den har hun placeret oven på et gammelt skab arvet fra Christian Houborgs bedsteforældre. Eller nyklassikeren Shuffle Table med sit legende og skulpturelle udtryk sat op mod stuens voluminøse og rustikt murede pejs.

Blandt husets mange designklassiskere og nye designfund hører unika-loftlampen i kobber til blandt Sara Houborgs favoritter. Det er en prototype, som endnu ikke er i produktion, designet af tyske Kai Linke.

  • Den er for cool og bliver helt magisk, når den er tændt, fortæller hun begejstret.

Sara Houborgs indretningsfilosofi er kun at have ting i huset, som bliver brugt - Jeg forsøger at holde vores indretning simpel efter princippet “en ting ind, en ting ud”. Det er vigtigt for os ikke at proppe huset med ting. Så hellere have få, men velvalgte møbler med en betydning for os, siger hun.

© Karina Tengberg

Det traditionelle bjælkehytte er fra 1916.

© Karina Tengberg

Sara Houborg, salgschef hos &tradition.

© Karina Tengberg

Det rustikke spisebord er lavet af massivt egetræ. Taburetterne omkring bordet i metal og egetræ er designet af Norm Architects. For bordenden ses stolen In Between, designet af finske Sami Kallio for &Tradition. Det store maleri på væggen er af Anne Aarsland, mens den sorte trebenede lampe er fra Northern Lighting og købt hos Rue Verte Plus.

© Karina Tengberg

Salt- og peberkværn samt karaffel designet af Norm Architects for Menu.

© Karina Tengberg

Den kobberfarvede loftslampe er en prototype designet af tyske Kai Linke. Den hører til blandt Sara Houborgs yndlingsting i boligen.

© Karina Tengberg

Kig ud til den åbne udestue med adgang til haven. Den er indrettet hyggeligt og rustikt til brug hele året.

© Karina Tengberg

Soveværelset er beliggende på førstesalen med hyggeligt kig til de fritlagte hanebjælker i loftet. Den sølvfarvede Utzon-lampe i forgrunden blev designet af Jørn Utzon, før han tegnede sit mesterværk, operahuset i Sydney.

© Karina Tengberg

Fra førstesalen er der udgang til en lille svalegang.

© Karina Tengberg

Sara har en forkærlighed for træ og det gode håndværk. Hun holder meget af designduoen Norms produkter som fx taburetten her, som også ses omkring spisebordet.

© Karina Tengberg

Det flotte grafiske tapet i geometrisk mønster danner baggrund for rummets sort-hvide farvevalg tilsat lidt natur. Det hedder Wallpaper Cube og er designet af Dyhr Hagen. Den papirfoldede loftslampe er en Le Klint, mens den hvide sengelampe er Bellevue-lampen i vægudgave. Kartells Componobili bruges som sengebord.