Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Naturligt byliv

Ægteparret Louise Regitze Gotfredsen og Mads Halgaard Madsen er beviset på, at man sagtens kan bo med naturen midt på Frederiksberg.

© Torben Petersen

Ægteparret Louise Regitze Gotfredsen og Mads Halgaard Madsen

© Torben Petersen

Over pejsen hænger parrets største trofæ: en kudu nedlagt af Mads Halgaard Madsen i Namibia. Pejsen er beklædt med italiensk naturtravertin, som også er brugt i hallen, og de originale parketgulve er udskiftet med brede egetræsplanker fra Hertzog i Holland. Sækkestolen i forgunden er fra Missoni, og Arne Jacobsen-sofabordet i teak er fra Fritz Hansen.

© Torben Petersen

Hovedhuset fra 1936 Hovedhuset fra 1936 er opført i typisk cottagestil, sammensat af flere bygningskroppe, som er tilpasset terrænet og suppleret med knop-­­ skud i form af karnapper, tagkviste og udhuse.

© Torben Petersen

De originale, småsprossede mahognivinduer, der er bevaret overalt, understreger husets charme. Især i karnappen, hvor den fine udsigt kan nydes fra “farfars stol”, der er et arvestykke. De brede vindueskarme fungerer som radiatorskjulere og er designet af Mads Halgaard Madsen.

© Torben Petersen

Selv om køkkenet er forholdsvist lille, er der tænkt stort. Højvæggen i røget eg fra Cph Square har integreret to indbygningsovne, en almindelig og en dampovn, samt et amerikanerkøleskab – alt fra Gaggenau. Spottene i loftet er fra Spotlight. Trofæerne på væggen til højre, en oryx og en hartebest, er nedlagt af Mads Halgaard Madsen i Namibia.

© Torben Petersen

Spisestuen er indrettet i klassisk modernisme: Piet Heins hvide superellipsebord med custome made-stole fra Hamann & Brandt. Lysekronen er fundet på en antikmesse i Forum. Det store maleri er af Hans Andersen.

© Torben Petersen

Den kinesiske vitrine Den kinesiske vitrine stammer fra en antikvitetsbutik i Frederiksværk og er sat i spisestuen for bevidst at bryde med den øvrige indretning. Og så passer det røde, polstrede kisteindtræk perfekt til sølvtøjet, som parret har arvet fra Louise Regitze Gotfredsens mormor.

© Torben Petersen

I hallen er lagt moderne stengulv i italiensk naturtravertin. Og landstilen er ført tilbage med en kommode med flotte træudskæringer fra Lodsoldermandsgården i Rørvig og en lysekrone fra en antikvitetsforretning i Tisvildeleje. Husets oprindelige hoveddør, en massiv egetræsdør med blyindfattede ruder, er bevaret.

© Torben Petersen

Der er i høj grad taget hensyn til den familiemæssige samhørighed i indretningen. Som her i pejsestuen, hvor man kan følge med i, hvad der sker både i spisestuen, i køkkenet og på kontoret. Det store maleri er af Maria Marstand, lysekronen er købt i Bredgade i København.

© Torben Petersen

Bademøblet på endevæggen i røget eg danner med sin glatte front en flot kontrast til den store spejlvæg med ind­bygget varme og er fra Cph Square. Lamperne er fra Flos, og Frølunds Bødkeri forhandler bødkerkarret i teaktræ, der får vand fra fra en fritstående gulvhane i rustfrit stål fra Vola.

© Torben Petersen

Mastersoveværelset med det store baderum på 30 m2 placeret foran er anlagt ud fra ønsket om at skabe luft og undgå døre. Man går fra badet i sengen om aftenen og omvendt om morgenen. De to rum er kun adskilt af akvarievæggen, der skaber en meditativ stemning i begge rum.

© Torben Petersen

Toiletkummen Il Bagno – i daglig tale kaldet “toiletægget” – er udtænkt af det italienske firma Alessi. Det smukke og enkle design indgår med den organiske form harmonisk i baderummet. Planter og stearinlys understreger den rene, rolige stemning.

© Torben Petersen

Over de ovale vasketrug i corian, der er indbygget i bademøblet fra Cph Square, er valgt Arne Jacobsens Vola-armatur.

© Torben Petersen

Det fritstående træbødkerkar er placeret midt i badeværelset for at få det optimale udsyn til det store saltvandsakvarium. Akvariet fungerer som rumdeler ind til soveværelset og skaber en helt særlig stemning i rummet. Især om aften, hvor det daglige bad i skæret fra stearinlys og med kig til fiskene er højt skattet af beboerne. Bruse-armaturet på væggen er Arne Jacobsen-klassikeren Vola.

Relaterede Artikler