Når 70'er-musikken spiller

Jesper Gadeberg var ikke et sekund i tvivl, da han fandt denne originale 1970’er-perle af et hus ved Gribskov på Nordsjælland.

© bobedre.dk

Det måtte han bare eje! Huset er tegnet i 1969 af arkitekten Jesper Lund. Det fremstår som en nærmest uberørt tidslomme, hvor ejerens store forkærlighed til ikoniske Verner Pantons tidstypiske design passer perfekt ind.

Da musikstylist Jesper Gadeberg første gang kørte op ad indkørslen til huset var han ikke et sekund i tvivl. Det måtte han bare eje! Fornemmelsen var den samme, som hvis han ved et mirakel havde fundet en urestaureret klassisk bil – fx en Citroen DS 19 – til og med uden en rustplet.

Inden ugen var omme havde Jesper Gadeberg slået til.

  • Da jeg kom ind i gangen og så alle arkitektlamperne på væggen, kom jeg til at grine. Jeg havde oplevelsen af at være tilbage i folkeskolen. Mit ansigt var oplyst af et dejligt smil på hele turen rundt i huset. Alt var som jeg husker det fra min spæde barndom, fortæller han.
© bobedre.dk

Allerede inden man er ved huset, kommer 1970’er-stemningen én i møde med de gamle jernbanesveller og de store hybenbuske.

© bobedre.dk

Over spisebordet hænger to Topan-lamper designet af Verner Panton. Der er ofte læ på altanen, hvor morgenkaffen for det meste bliver indtaget. Arne Jacobsens lille sortlakerede klapbord, med to Syver-stole i nøddetræ, bliver dog altid taget ind, hvis det regner.

© bobedre.dk

Panton, Panton, Panton! Ingen designer passer så godt ind i Jespers hus som Verner Panton. I forgrunden, Panton Globe, bagved ses Rocking Chair og Fun lampen.

© bobedre.dk

Den smukke trappe er lakeret i gul højglans. Den er bindeled mellem nederste og øverste etage og er en af husets bedste detaljer.

© bobedre.dk

Det store bryggers med trappen op til den øverste del af huset. De grønne skabe fik den tidligere ejer selv bygget og malet. Læg mærke til ribben, en uundværlig del af et rigtigt 70’er-hus. Klinkerne, som er lagt i hele underetagen, er i øvrigt fra samme parti, som blev brugt til en af tilbygningerne på Louisiana i Humlebæk.

© bobedre.dk

Huset er bygget på en høj så græsset i baghaven bliver for det meste slået med en le.

© bobedre.dk

Jesper Gadeberg bruger en del af sin arbejdstid på at lytte til musik, så de store transparente Martin Logan-højtalere fra USA blev stillet foran den smukke udsigt i stuen – lyd og natur i en skøn forening. Fjernsyn er fra B&O. Det lille bord er et Pantonova og designet af Verner Panton.

© bobedre.dk

Nederste del af huset i mursten, øverste del i rent træ. Huset er tegnet af arkitekt Jesper Lund i 1969.

© bobedre.dk

Jespers solstol er en Hee-Loungechair fra HAY, som han bruger på altanen næsten hele året.

© bobedre.dk

Badeværelset er tegnet af husets arkitekt, Jesper Lund, og bygget af den lokale snedker. Den røde dør fører ind til en lille sauna. Armaturet ved badekaret er fra Luna – desværre gik vandhanen ved vasken til, og en original har ikke været til at finde. Som i de andre rum i nederste del af huset, er der direkte udgang til haven.

© bobedre.dk

Gangen i underetagen med indbyggede reoler i væggen. I samspil med knagerækken i fyrretræ og ikke mindst den klassiske arkitektlampe på væggen bringer de én tæt på det klassiske lokale bibliotek i 1970’erne.

© bobedre.dk

I soveværelset har Jesper Gadeberg valgt, at der ikke skal være noget farvestøj – en svag, varm grå på væggen, sorte Flowerpot-lamper, som står på Pantonova trådbord/hylde - begge designet af 1970’er-helten Verner Panton. Sengetæppe og puder i hør er fra Norrgavel. Det er kun Cobra- telefonens samtale med et elg-stearinlys i en grøn glasstage, der bryder stilheden i rummet.

© bobedre.dk

Jespers Velosolex 5000 er fra 1973. Den er kommet ind i huset og er ifølge ejeren et af hans yndlingsmøbler.

© bobedre.dk

Allerede inden man er ved huset, kommer 70’er-stemningen én i møde, jernbanesveller og hybenbuske. Jesper elsker at sidde her i en af sine Hee Loungechair-stole og arbejde. Den hvide Saab 99 blev udviklet i slut 1970’erne og kom på markedet i 1980.