© Lone Barslund

Når der pludselig er mangel på plads i 70'er villaen

Familien Skipper elsker deres 70'er villa, men i takt med at børnene er blevet ældre, er rumfordelingen ikke længere optimal. Vores indretningsekspert giver et forslag til en ny rumfordeling, der passer til både voksne og børn.

Akut behov for hjælp med plads!

Vi er en familie på fem, der købte vores 70'er villa, da vi ventede vores først barn. Huset var i første omgang var tænkt som et begynderhus, inden vi skulle bygge.

Nu har vi boet i huset i 12 år og er ret glade for det, men børnene er blevet større (11,10 og 8 år) og har behov for mere plads.

Vi har derfor behov for hjælp til at finde ud af en løsning hvor vi kan opnå følgende:

Større børneværelser og bedre udnyttelse af vores kvadratmeter.

Kontormulighed - gerne i nærheden af køkken alrum, men også gerne, så man kan sidde lidt i fred.

Vi har pt et køkken-alrum, som passer fint i det daglige, men som er lige småt nok, når vi har gæster. Selve køkkenet er dog også ret småt, så når vi er mange i køkkenet bliver det meget trængt.

Vi er derfor ude i en løsning hvor, når nu vi alligevel skal hen og lave om, at vi så måske lige så godt kan ændre køkkenet også, samt få udnyttet multirummet bedre i vores hverdag. Vi har snakket om at lægge væggen ned mellem køkken og multirum. Samtidig er vi lidt i et dilemma, idet vi er glade for at kunne lukke af, når børnene har venner med hjem, hvor vi så kan lukke lidt af for larmen. Til dagligt anvender vi sjældent multi-rummet andet end til kontor (da jeg arbejder hjemmefra)

Det skal siges, at vi er glade for vores store stue og vil derfor helst undgå at inddrage den.

Vi vil rigtig, rigtig gerne have jeres hjælp, da vi har haft disse planer i snart mange år, men løber hovedet mod en mur, i forhold til optimal udnyttelse af rummene. Vi er både interesseret i en løsning der kræver tilbygning, men også løsninger inden for de eksisterende mure.

Glæder os til at høre fra jer og håber virkelig at I vil hjælpe os.

Med venlig hilsen Familien Skipper

Kære Familien Skipper,

Umiddelbart har I masser af fællesplads med den store stue og multirummet, men køkken- spisepladsen er smal, og der går en del udefinerbare m2 til imellem spiseplads og stue, ligesom jeres entré også sluger en del, som må være svært at udnytte.

Det er en god idé at åbne imellem køkken-alrum og multirum, men jeg vil nøjes med at flytte væggen, så jeres børn bevarer et fælles rum til kanin, hobby og fælles leg/ophold.

For at få mere ro på, kan I montere en skydedør imellem stue og alrum, og så indrette en mindre lille arbejdsplads i det lille indhak, der er imellem bad og stue.

Da entreen foreslås integreret i køkken og alrum, bør I ændre adgangen til jeres badeværelse, så man kommer til det via jeres soveværelse. Gæster og børn benytter det andet bad i forbindelse med multirummet. Enden af entreen lukkes og der indrettes nyt garderoberum.

Alle disse ændringer foregår indenfor eksisterende rammer. Skal I have mere plads til børnene, kommer I nok til at bygge deres værelser ud mod vest. Det kan gøres relativt enkelt hvis man forestiller sig at I lader det eksisterende tag fortsætte ud over udvidelsen, så den bliver en slags alkove til de eksisterende værelser. At få sengen væk fra værelserne vil gøre en stor forskel.

Jeg ved jo intet om tag og facader, så den må I selv pusle videre med, men jeg kan dog se på situationsplanen at der er fin afstand til skel,- så er det mere et spørgsmål om jeres bebyggelsesprocent kan klare det.