Lys og møbler

Da Emil Jakobsen så den gamle Hellerup-villa for første gang, øjnede han straks potentialet i de smukke, højloftede rum.

© Torben Petersen

Emil Jakobsen har altid vidst, at han har næse for design. Allerede som ganske ung skoledreng udviklede han en stærk passion for arkitekttegnede møbler og smukke lamper. Der var stil over drengeværelset, hvor møblerne ofte blev skiftet ud. Som 13-årig var han fast morgengæst på den lokale tankstation, når Den Blå Avis udkom.

  • Jeg er født med et udpræget købmandsgen og fik min mor til at køre mig land og rige rundt med en trailer for at hente arkitekt-tegnede møbler, som jeg istandsatte og solgte videre.

I dag har Emil Jakobsen gjort passionen for moderne design til sin levevej. Han er indehaver af to lampeforretninger, hvor han rådgiver kunderne om belysning og valg af lamper.

© Torben Petersen

Kæresten Maria Ehlers i villaens spisestue. Her hænger en af Emil Jakobsens favoritlamper, Mossi fra spanske Modiss.

© Torben Petersen

Rødstensvillaen fra 1927 skulle igennem en større renovering, før Emil Jakobsen og Maria Ehlers kunne rykke ind med deres lamper og møbler.

© Torben Petersen

Den højloftede dagligstue lægger op til store lærreder og luftig møblering. Glassofabordet er hjemmedesign og produceret hos en smed.

© Torben Petersen

Emil Jakobsen med kæresten, Maria Ehlers, der er statsautoriseret ejendomsmægler hos Nybolig.

© Torben Petersen

Husets hall er holdt i sort og hvidt. Det stribede Farrow & Ball-tapet fra Tapet-Café skaber sammenhæng mellem stue og 1. sal.

© Torben Petersen

Stuen har lyse plankegulve og er møbleret med møbler i blide nuancer. Sofa og puf i sandfarvet alcantara er fra Ilva.

© Torben Petersen

Den sorte Rotor-sofa fra Erik Jørgensen er designet af Foersom & Hiort-Lorenzen.

© Torben Petersen

Det lange kig får dagligstuen til at virke endnu større. Den smukke skydedør med fyldinger giver en fin overgang mellem stuens plankegulv og spisestuens egeparket.

© Torben Petersen

Chihuahuaerne Ramses og Isis bruger en Louis Vuitton-kuffert som hundekurv.

© Torben Petersen

Det store maleri af Kristian von Hornsleth bliver smukt oplyst af små Phillippe Starck-pendler. Pendlerne hedder Romeo Soft og går igen mange steder i huset.

© Torben Petersen

Den aflange bardisk har indbyggede skabe på den ene side og plads til benene på den anden. De gule Gubi-barstole er fra Designovation.

© Torben Petersen

Emil Jakobsen har selv tegnet det stramme og markante køkken, der har skabe i hvid lak og bordplader af olieret wengéfinér. Alt er fremstillet hos Wonderwood. Hvidevarerne er fra Siemens.

© Torben Petersen

Sengen i soveværelset har sengeramme og gavl fra Idé Møbler. Sengelamperne med indbygget sidebord er designet af Philippe Starck.