Luksusvilla ved Øresund

Den aflange græsplæne fungerer som en naturlig, grøn løber, når man fra vandsiden ankommer til den 482 m² store strandvejsvilla i Skodsborg.

© Pernille Kaalund

Gule mursten, grønne sprossevinduer og rødt tegltag. Sådan så huset ud, da Jannick Andersen og Stina Skoubo købte det i 2004. Men den engelske og lidt gammeldags stil overskyggede langtfra husets muligheder for at blive en drømmebolig med sin fantastiske beliggenhed på en skrånende grund ud til Øresund. Parret ville bare renovere huset, men det udviklede sig til, at der kun stod tre ydermure tilbage. Jannick Andersen har selv stået for ombygningen, men de store linjer blev til i samarbejde med en arkitekt.

  • Det er helt utroligt, så glad man bliver for et hus, når man selv har været med til at bygge alt op fra bunden. Det går under huden på én, og derfor vil det her hus altid være vores drømmehus, siger Jannick Andersen.

Fra begyndelsen har udsigten til havet haft højeste prioritet. Vinduerne skulle være så store som muligt, og havet kunne ses fra næsten alle rum.

© Pernille Kaalund

Det store panoramavindue i stuen har en betagende udsigt over Øresund. Lyset vælter ind fra to sider og bader stuen i sollys. Husets ejer Jannick Andersen kan mærke, hvordan de store mængder lys påvirker hans humør, og at han bliver glad af at være i huset. De to Arne Jacobsen-svaner med sort læderbetræk står sammen med sofabordet GLS, der er designet af Mikal Harrsen og fundet i Illums Bolighus. Gulvene fra Dinesen ligger i hele huset.

© Pernille Kaalund

Favoritmøblet er den store sofa fra Living Divani på grund af det enkle design. De store Christian Hornslet- malerier hænger både i stuen og loungen, som her ses i baggrunden. Jannick Andersen så lignende malerier hos en ven og vidste straks, at værker med samme spraglede farver skulle pryde væggene i hans hus. Malerierne giver et samlet flow i huset.

© Pernille Kaalund

Jannick Andersen er 29 år og direktør. Kæresten Stina Skoubo, 27 år venter deres tredje barn.

© Pernille Kaalund

En terrasse med plads til både grill-middage om aftenen og solbadning om dagen.

© Pernille Kaalund

Køkkenet er et Boffi fra Interstudio. Hele kogeøen er af hvid corian - både bordpladen, siderne og skufferne - og øen fungerer også som bardisk med tre LEM-barstole fra La Palma. Boffi-emhætten er beklædt med spejl, så den syner let. Ovnene og køleskab til venstre er fra Gaggenau.

© Pernille Kaalund

Spisebordet fra Illums Bolighus er omgivet af læderbetrukne Syver-stole med en Foscarini-lampe som lyskilde. I baggrunden skimtes kontoret.

© Pernille Kaalund

Fra terrassen fører en trappe ned til haven og videre ud til bade- og bådebroen. Gelænderet er af syrefrit, rustfrit stål, som kan modstå Øresunds salte vinde. Hærdet glas skærmer mod vinden og giver samtidig et gennemsigtigt look. Huset er ved alle afslutninger beklædt med falsede zinkplader. De er nøje udvalgt til at matche både de hvide flader og den sorte granit, men de er også valgt, fordi de passer godt til omkringliggende bygninger som bl.a. Skodsborg Kurcenter, der også er beklædt med zink.

© Pernille Kaalund

Den gamle murstensvilla er ikke til at kende efter ombygningen. I dag er huset hvidpudset og elegant.

© Pernille Kaalund

Den lange badebro af tropisk træ giver direkte adgang til Øresunds friske bølger. Huset har til denne side en helt enkel have, der både opfylder forældrenes ønske om minimal græsslåning og børnenes behov for at spille fodbold.

© Pernille Kaalund

Fra reposen er der adgang til to børne­værelser. Bagest ses sønnen Patricks værelse, som fylder hele gavlen. Påvæggen, ved siden af Barcelona-stolen, designet af Mies van der Rohe, ses et mindre billede af parrets favoritkunstner, Christian Hornsleth.

© Pernille Kaalund

Trappen til førstesalen virker let og svævende med glas­paneler i siderne, så den også er farbar for børn.

© Pernille Kaalund

En sort Ox-chair designet af Wegner danner par med endnu et Hornsleth-værk. Maleriet er et af husets fem værker af samme kunstner. På bakkebordet fra Illums Bolighus står lampen Plis fra Emil Jakobsen.

© Pernille Kaalund

Parret vågner til en blå udsigt til hav og himmel, når de slår øjnene op om morgenen. I soveværelset på første sal står Carpe Diem-sengen fra Den syvende himmel centralt placeret. Der er ovenlysvinduer i hele overetagen, og rundt om hver enkelt hanebånd er der lavet en kasse med indbyggede lysstofrør, som kaster lys mod vinduesglassene om aftenen.

© Pernille Kaalund

Det dybsorte granitgulv giver dybde til rummets hvide sanitet. Bagest i badet skimtes døren til en rummelig bruseniche.

© Pernille Kaalund

Fra badeværelset på 45 m² er der udsigt til haven og havet. På en lille repos midt i rummet troner et rektangulært badekar, der ligesom håndvaske og spejle er fra Boffi. Vola-armaturerne går igen ved både håndvaske og badekar.

Relaterede Artikler