Lidt råt - lidt skævt - lidt sjovt

Når hver en ting gerne må have en betydning eller være en oplevelse i sig selv, kan det godt tage noget tid at indrette en 320 m2 stor villa i Aarhus.

© Stefan Wessel

Det var øjeblikkelig og ubetinget kærlighed ved første blik, da Anne Sofie, hendes kæreste Kennet og deres tre børn så det nybyggede hus i Højbjerg ved Aarhus.

  • Vi faldt pladask for huset. Det var netop færdigbygget, men ejeren var af private årsager nødt til at sælge. Huset er bygget på et tidligere fundament, så det betød, at selvom det var nybyggeri, var der allerede en tilgroet have omkring det, fortæller Anne Sofie.

Boligen er på hele 320 m2 på en 1400 m2 stor grund, hvor der også er et gæsteanneks. Med en placering ved Marselisborgskovene er der således både masser af plads samt fred og ro for den store børnefamilie.

  • Vi dyrker en masse sport og bruger derfor naturen lige udenfor døren. Jeg er vokset op i området her ved Marselisborgskovene og har altid befundet mig godt her. Man er tæt ved skov og strand, men stadig tæt på Aarhus centrum. Desuden er der gode børnehaver og skoler i området, forklarer Anne Sofie og fortsætter:

  • Vi faldt også for husets store opholdsrum og flotte loftshøjde. Der er masser af store vinduespartier, der får rummene til at virke lyse. Og de steder, hvor rummene er midt i huset, er der placeret ovenlysvinduer. Materia- lerne er smukke med Dinesen-trægulve og håndlavede, grålige mursten fra Petersen Tegl, som er synlige både ude og inde. Det er en god kombination af det moderne og lidt rustikke.

Parret var også vilde med husets planløsning, hvor der er en seperat børneafdeling med individuelle værelser samt et fælles legerum - praktisk, når man har tre legende børn i huset.

  • Det betyder, at man ikke behøver at få børnene til at rydde op i stuerne. De har deres eget domæne, hvor de kan få lov til at rode og regere. I deres afdeling er der plads til masser af leg og kreativitet!, fastslår Anne Sofie.

Huset var indflytningsklart, da familien overtog det, så det er få forbedringer, de har fået lavet, som fx opsætning af lydlofter og en ændring af husets generelle belysning. Derudover er der i børneafdelingen lagt trægulve, og et smukt keramisk klinkegulv har i hallen erstattet det tidligere gulv. Og så er de oprindelige åbne pejse ændret til gaspejse.

  • Det var åbne pejse, som er hyggelige, men vi fik dem sjældent i brug. Gas- pejsene tænder man, som man tænder fjernsynet. De sviner mindre, og man skal ikke slæbe brænde frem og tilbage. Det er supernemt, fortæller Anne Sofie.

Indretningsmæssigt har parret arbejdet meget med, at der skulle være nye oplevelser i hvert rum, og at stilen var gennemført personlig med stor vægt lagt på de ting, man har valgt at indrette sig med.

  • Det har været vigtigt for os, når det gælder indretningen, at det ikke er gået for stærkt. Hver ting skal sige os noget, og derfor har det taget en del tid at finde frem til hvert enkelt møbel og hver en lampe. Vi har generelt for- søgt at skabe en ro og naturlighed i huset, men samtidig kan vi godt lide at få lidt forskellige oplevelser fra rum til rum. Det må ikke blive for pænt. Vi kan lide det lidt råt, lidt skævt og lidt sjovt, forklarer de.

Der har også været fokus på at finde ting i træ, som kunne være med til at bløde det moderne hus med markante rum lidt op.

  • De store rum er dejlige, men der skal samtidigt være rart at være og hygge- ligt. Træet giver en god stemning, og da mange af tingene er fundet på vores rejser, giver det også huset en mere personlig charme, mener Anne Sofie.

En søjlegang indrammer terrassen ud mod haven, så man her kan sidde i læ sommeren igennem. Haven var allerede anlagt, men familien har suppleret med at etablere belægning og små terrasser.

© Stefan Wessel

I hallen er der, som i resten af huset, højt til loftet, og det har givet plads til den spændende krystalpendel fra Moooi. Den sorte bænk hedder Slab Bench og er tegnet af Tom Dixon. Det grafiske maleri er af Anette Harbo Flensburg.

© Stefan Wessel

Det runde sofabord i eg hedder Subeybaja og er fra Santa & Cole. På bordet ses Mogens Lassens Kubusstage i en håndpoleret forniklet udgave. Gulvvase fra Kähler. I kigget ind til pejsestuen, fanger den halvkugleformede pendel Skygarden i bronze, tegnet af Marcel Wanders for Flos, straks øjet.

© Stefan Wessel

Det skønne loungemøbel i naturfarvet læder er fra Zanotta, mens det lille hvide sofabord i metal er fra Vitra. På bordet Munio-lysetager. Den sorte læselampe er fra Flos. Det hvide skabsmodul på væggen er specialbygget til at indeholde TV-stuens teknik. Derudover er højttalerne bygget ind og skjult i det nye loft.

© Stefan Wessel

Anne Sofie, kæresten Kennet og deres tre børn, Marcus på ti år, Anna Lucca på seks år samt Carla Louise på fire år er en aktiv familie, der nyder deres nye hus og have med skoven som nabo.

© Stefan Wessel

Køkken-alrummet er aflangt med køkkenet fra Multiform placeret nærmest hallen, mens spiseafdelingen er foran pejsen mod terrasse og have. Køkkenbordpladen er i corian med blandingsbatteri fra Hans Grohe. Guldpendelen er fra Modular, mens Once fra Flos med en diameter på hele 100 cm svæver over spisebordet.

© Stefan Wessel

pejsestuen er den højryggede sofa Alcove, tegnet af brødrene Bouroullec for Vitra, sat sammen med Eames’ Loungechair i hvidt læder med skal af valnød. Det iøjefaldende håndvævede uldtæppe er fra Nanimarquina Rugs og tegnet af Bouroullec- brødrene. De små metalborde er fra Vitra. Den skulpturelle reol i eg med glashylder hedder Cut Off og er fra Living Divani. Stander- lampen Birdie er fra Foscarini.

© Stefan Wessel

Bag den fritstående væg, der er monteret med smukke perlemorsmosaikker fra Bizazza/ Flisegalleriet, findes en stor bruseafdeling med to brusere. Skamlen i træ er fundet på en rejse. De to vaske er fra Duravit.

© Stefan Wessel

Der er direkte adgang til det store badeværelse fra parrets soveværelse. Den smukke keramiktaburet ved indgangen til badet er fra Zanotta.

© Stefan Wessel

I soveværelset har parret indrettet sig i en luksusbohemestil med Flagermuslænestolen i naturlæder og et lækkert råhvidt berbertæppe fra Fribert. Lysekronen i kobber hedder Heracleum og er fra Moooi. Flagermusstolen er ligesom tidskriftshylden over sengen købt hos Lerche Design.

© Stefan Wessel

Det smukke fritstående badekar fra Alape er placeret med kig mod haven. Badeværelset er så stort, at der er rigelig plads til den volumiøse grønne plante, som tilfører rummet en elegant spastemning. På væggen hænger et stort foto af Kennet fotograferet af Patrick Jørgensen, der er en af parrets venner. På modsatte side af badekarret bliver Kartells Componibili med to rum brugt til opbevaring af sæber m.m.

© Stefan Wessel

De skulpturelle Acapulco-stole egner sig også glimrende som udendørsmøbler. Her sat sammen med lille bord fra Cane-line.

© Stefan Wessel

Fra køkken-alrummet er der udgang til den store træterrasse, der er indhegnet af murede søjler, som følger huset linjer. De grønne stole er fra Fast Design, mens træbænken er fra Trip Trap.

© Stefan Wessel

Det arktitekttegnede hus er opført i 2008 på fundamentet fra en tidligere bygning. Det er på 320 m2 fordelt på forskudte plan med flere terrasser omkring huset. Liggestolene er fra Trip Trap.