Julehygge i herskabelig patriciervilla

"Vores hjem må gerne udstråle familiehygge og traditioner, og jeg holder meget af at pynte op med julepynt, der har en særlig betydning."

Hos hummelmose klinger julen klassisk

Drømmen om en traditionel jul udspiller sig i virkelighedens verden hos Mimi og Mads Hummelmose i deres smukke patriciervilla. Med hjælp fra en indretningsarkitekt er indretningen moderne og klassisk – også i julemånederne.

Pynten er arvet, enkel og med personlighed i form af Mimis egne bundne kranse og dekorationer lavet af fund fra skoven.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Den imposante patriciervilla beliggende i Skodsborg, tæt på Øresund og Jægersborg Hegn, var langtfra ukendt for Mimi og Mads Hummelmose. De havde nemlig boet længere nede ad vejen i otte år, indtil de fik brug for mere plads.

Et hus med muligheder

Da Mimi Paustian Hummelmose og hendes mand, Mads Hummelmose, og deres tre børn, Emil, William og Malthe, overtog deres herskabelige patriciervilla med flot sildebensparket og stuk, var boligen langtfra ny for parret, for i hele otte år havde de nemlig boet blot få hundrede meter længere nede ad vejen, så da de fik brug for mere plads, fik de øjnene op for huset og dets mange muligheder.

Eftersom de gerne ville blive i kvarteret, var de ikke sene til at slå til, da huset kom til salg.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Stuens indretning er moderne og klassisk, og de mørke farver udfylder rummet på en eksklusiv måde. De enkle linjer i sofaen fra Eilersen går igen i sofabordet fra Ruth & Joanna, og arrangementet er samlet af et tæppe fra Massimo. Det hele, også puderne, forhandles i Martine Lies butik i Ordrup. I den rummelige stue er der masser af plads til det store grantræ, som er pyntet med både ny og gammel julepynt.

Ville gerne have mere plads

Og plads var der nok af, kunne parret hurtigt konstatere ved overtagelsen af de 326 m². Derfor valgte de at kontakte en indretningsarkitekt – Martine Lie, der udvikler indretningskoncepter og har egen butik i Ordrup.

Heldigvis kunne hun hjælpe dem med at indrette hvert enkelt rum, så det fik karakter og personlighed, samtidig med at det ikke så tomt ud.

– Første gang Martine så huset, var det helt tomt, og vi havde endnu ikke lavet vores løsninger, som indebar at nedlægge vægge og lave en ny gennemgang til køkkenet. Men hun var fra begyndelsen god til at lytte og aflæse vores stil, men også til at forstå den stemning, vi ønskede. Derefter satte hun sig godt ind i, hvordan hun kunne udtrykke vores personlighed i vores boligstil, fortæller Mimi, der kom i kontakt med Martine, da hun besøgte butikken i Ordrup.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Et hjørne er blevet lavet hyggeligt af en daybed af svensk design og et bord fra Fritz Hansen. På bordet er en skål fra Fritz Hansen omdannet til en juledekoration. Billederne på væggen er af kunstneren Kim Minjung og fundet hos Galleri Stokkebro. Marmorlampen, Gravity, er fra Gubi.

Et unikt hjem med personlighed

– Kunsten i at indrette sit hjem er at skabe en stemning, som får både beboere og gæster til at føle sig tilpasse og velkomne, mener Mimi. Derfor er det altafgørende, at man føler kemi med den indretningsarkitekt, man vælger, så man sammen kan få skabt et unikt hjem, der afspejler ens personlighed.

– Martine var dygtig til at inspirere mig i forhold til at vælge andre møbler og accessories inden for nye stilarter og brands, jeg ikke kendte til, siger Mimi og påpeger, at hun især er glad for den hjælp, hun har fået til rummenes belysning.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Pejsehygge er en del af julen hjemme hos familien Hummelmose. Ovenpå står et billede fra Bendtsens, en Ikebana-vase fra Fritz Hansen og juletræer fra Broste. Glaslysestagerne på glasbordet er fra Deux Soeurs.

Julehjem med hygge og traditioner

Julen er noget helt særligt for Mimi, og allerede i efteråret begynder hun at forberede de første julesysler. Her finder hun inspiration og lægger planer for årets dørkrans, adventskrans og borddekorationer.

Ofte kan hun ikke vente med at binde en dørkrans til december, men laver så en efterårskrans, der kan hænges op allerede i november og hænge helt frem til starten af december, for det er vigtigt for hende, at hjemmet er ekstra hyggeligt og varmt i vintermånederne – og særligt i december.

– Vores hjem må gerne udstråle familiehygge og traditioner, og jeg holder meget af at pynte op med julepynt, der har en særlig betydning. Min mor gav mig for mange år siden en fin julepyntspige i glas. Den vækker altid så gode minder, når jeg hænger den på juletræet, fortæller Mimi.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

I en karnap er der indrettet en lille læsekrog med en lænestol og puder fra Martine Lies butik. Lampen Dino er designet af Gong.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press
© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Træet henter familien hver jul på nogle venners juletræsmarked på Maltegården i Vedbæk. Mimi pakker altid gaverne ind i samme farveskala som pynten på træet. Både bånd og papir er fra Jucadan, og blandt pakkerne findes der hvert år en hjemmelavet fotokalender til familien. Juletræsstjernen er fra Ferm Living.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Mimi Paustian Hummelmose med parrets tre drenge, Emil, William og Malthe.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press
© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Julepynten er fra diverse livsstilsbutikker og planteskoler. Hvert år køber Mimi en enkelt eller to nye ting, der kan pynte på træet blandt de gamle klassikere. Nogle af hendes yndlingsting er gaver fra hendes mor.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Spisestuen udstråler luksus og elegance med mørke og gyldne farver. Bordet er fra Rosmosegaard, og stolene har Mimi købt
hos Martine Lie. Lysekronen Harakiri er fra Design By Us. Ved væggene står konsolborde af glas fra Ruth & Joanna. Det store,
runde spejl, som reflekterer lyset og skaber dybde i rummet, er fra Maison Sarah Lavoine. Billedet på væggen er fra Bendtsens, og den store, hvide vase med en enkelt juledekoration er fra Lyngby Porcelæn.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press
© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Når mimi dækker op til jul, holder hun det enkelt og med rolige far­ver – som her med porcelænet Hammershøi Jul fra Kähler, glas fra Holmegaard og bestik fra Erik Bagger. Lysestagerne er fra Fritz Hansen, servietterne fra Georg Jensen Damask, og servietringen fra Martine Lie. I vasen fra Louise Roe pynter blomster i mørke farver, og store pinjekogler og kogler fra skoven skaber et fint skovtema.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

I det rummelige køkken fra Simonsen og Czechura er der masser af plads – så meget, at hele familien kan sidde til bords på de høje taburetter, High Stool, designet af Space Copenhagen for Mater. Over køkkenbordet hænger en Long John-lampe fra Rubn.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

Hos Mimi mangler der sjældent lys i den kolde tid. Her har hun bundet en adventskrans af eukalyptus, diverse gransorter og snebær fra haven. Sine kranse, borddekorationer og buketter sælger hun også på Instagram.

© Foto: Maria Vous, Styling: Glotti Press

I vitrineskabet fra Nordal pynter skåle, glas og isasietter af krystal samt porcelænskopper. Alt er arvet eller købt antikt.