Huset blev lyst og moderne

En nænsom opgradering. Det var den opgave, arkitekt Allan Lorenzen fik af familien i Silkeborg, allerede før de satte deres underskrift på købsaftalen.

© Andreas Mikkel Hansen

Ønsket var, at huset, et typisk gult 60’er-parcelhus, fik ny carport, et ekstra badeværelse, et åbent køkken-alrum vendt mod haven, en modernisering af husets ydre og ikke mindst et terrasseområde, der indbød til udeliv. Med udgangspunkt i 60’er-husets gode proportioner fik arkitekten revet den gamle carport ned og i stedet lavet en tilbygning med badeværelse og en ny carport med en moderne profil, der blev tilpasset resten af huset og dets linjer. Indenfor fik familien også sine ønsker opfyldt inden for en overskuelig økonomisk budgetramme. Med hvid maling på profilbrædderne i loftet og en ændring af væggenes placering i køkken og stue fik huset det lys, luft og plads, som den moderne børnefamilie kræver.


Denne bolig er nomineret til Ideprisen 2013. Stem på din favorit blandt de 3 nominerede boliger, og vær med i lodtrækningen om 3 x 15.000 kr. til arkitekthjælp. Agiv din stemme på: danskeboligarkitekter.dk/ideprisen

© Andreas Mikkel Hansen

Huset som det så ud før arkitekt Allan Lorenzen gik i gang med projektet. Det nedslidte hus trængte til et æstetisk løft, men både arkitekten og familien så et potentiale i de gule sten.


Denne bolig er nomineret til Ideprisen 2013. Stem på din favorit blandt de 3 nominerede boliger, og vær med i lodtrækningen om 3 x 15.000 kr. til arkitekthjælp. Agiv din stemme på: danskeboligarkitekter.dk/ideprisen

© Andreas Mikkel Hansen

Terrasse rundt om træ
Facaden ud mod haven fremstår næsten som da den tidligere lærerbolig blev bygget i 60erne. Vinduerne er de oprindelige, som nu er blevet malet sorte. Rammerne var stadig fine, fordi vinduerne gennem årene har været beskyttet mod vind og vejr af det brede udhæng. Det gamle træ på terrassen bliver oplyst med spots om aftenen.


Denne bolig er nomineret til Ideprisen 2013. Stem på din favorit blandt de 3 nominerede boliger, og vær med i lodtrækningen om 3 x 15.000 kr. til arkitekthjælp. Agiv din stemme på: danskeboligarkitekter.dk/ideprisen

© Andreas Mikkel Hansen

Der er skabt mere luft og plads i køkkenet. Skydedørene ud til haven er de oprindelige fra 60'erne og passer perfekt til den ånd, som også hersker i huset i dag. Mens der laves mad, kan man nyde synet til haven med de store træer. Det oprindelige listeloft er bevaret, og rummet har fået et visuelt "løft" med masser af hvid maling.


Denne bolig er nomineret til Ideprisen 2013. Stem på din favorit blandt de 3 nominerede boliger, og vær med i lodtrækningen om 3 x 15.000 kr. til arkitekthjælp. Agiv din stemme på: danskeboligarkitekter.dk/ideprisen

© Andreas Mikkel Hansen

Arkitekt Allan Lorenzen foreslog at sætte en væg op i midten af rummet, der deler stuen op og desuden er perfekt til fladskærmen. Bag væggen er der nu bygget en lang bænk, der bliver brugt til afslapning og "stille stunder". Sofaen er til gengæld kommet frem i lyset, og herfra kan man nu nyde lyset fra de store skydedøre mod haven.


Denne bolig er nomineret til Ideprisen 2013. Stem på din favorit blandt de 3 nominerede boliger, og vær med i lodtrækningen om 3 x 15.000 kr. til arkitekthjælp. Agiv din stemme på: danskeboligarkitekter.dk/ideprisen

Danske Boligarkitekter

Denne boligreportage er blevet til i samarbejde med Danske BoligArkitekter. Gå på opdagelse blandt de flere hundrede projekter, der alle er beskrevet og illustreret på danskeboligarkitekter.dk. Danske BoligArkitekter er en ordning med flere end 100 selvstændige arkitekter over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring fra byggeprojekter for private boligejere. Medlemmerne er uddannet indenfor energioptimering af boliger eller kan dokumentere en tilsvarende viden. Alle medlemmer er dækket af Danske BoligArkitekters særlige ansvarsforsikring, der også dækker rådgiveransvar, selvom arkitekten lukker sin virksomhed. Læs mere om Danske Boligarkitekter, og se flere boliger, på www.danskeboligarkitekter.dk.

Relaterede Artikler