Helt sit eget

Årets vinder af BO BEDREs store konkurrence Danmarks dejligste parcelhus ligger ved Roskilde Fjord. Liselotte Marstrand, Michael Wadt og deres søn, Mikkel, har fuldstændigt forvandlet et gammelt gult parcelhus fra 1960’erne til en helt unik villa, hvor livet leves.

© Andreas Mikkel Hansen

På grunden stod et gammelt gult parcelhus fra 1960’erne med en tilbygning fra 1970’erne. Og på de nye ejeres ønskeseddel stod: store rum, masser af lys, minimalistisk stil og et hus, som var helt deres eget.

De nye ejere er Liselotte Marstrand, Michael Wadt og deres søn, Mikkel, på 16 år, og da de faldt over huset ved Roskilde Fjord, var det først og fremmest mulighederne, der gjorde, at de skrev under på købekontrakten –OG udsigten.

Huset lå jo helt perfekt med et fantastisk view ud over fjorden. Vi kan se helt ind til Roskilde Domkirke den ene vej og op til Frederikssund den anden, fordi vi ligger ret højt. Og så kunne vi se muligheden for at bygge huset om.

Vi kunne sætte vores eget præg på det og i høj grad få huset, som vi gerne ville have det, fortæller Liselotte Marstrand.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet fra HTH er lyst og enkelt og det store maleri på væggen malet af Kim Michael/Roskildegalleriet tilfører rummet farve, varme og personlighed. Rummet har udgang til store terrasser til begge sider, og de store vinduespartier lukker lyset ind og giver kig til alt det grønne udenfor. På gulvet ligger brasiliansk skifer, der letter rengøringen og er en grafisk kontrast til det hvide køkken.

© Andreas Mikkel Hansen

Liselotte Marstrand, Michael Wadt og sønnen Mikkel er dette års glade vindere af Danmarks dejligste parcelhus. Alle tre var med i processen med ombygningen, og det gør huset til noget helt specielt for dem.

© Andreas Mikkel Hansen

Forvandlingen er total også her ved indgangspartiet. De gamle brosten blev gravet op, gemt og lagt igen ved det nye hus, og Liselotte Marstrand kan godt lide den kontrast, de skaber til alt det nye. Den sorte bænk er fra Trip Trap, og lanternerne fra Bahne.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien lever i sit køkken-alrum hvor der ofte er mange mennesker samlet om det antikke langbord, som er fra Heding Møbler & Interiør. Også her er der tænkt i kontraster, da bordet har fået selskab af Eames-stole med et mere moderne udtryk. Det smukke persiske Kashmar-tæppe er et arvestykke fra Liselotte Marstrands farmor, og lamperne er designet af Philippe Starck. De store malerier giver rummet karakter og er malet af Kim Michael/Roskildegalleriet.

© Andreas Mikkel Hansen

Den store terrasse på husets bagside leder tankerne mod de varme Middelhavslande. I hjørnet har familien en lækker jacuzzi hævet på en platform. Liggestolen er fra en lokal havemøbelbutik. Det samme gælder det lille spisebord, mens de sorte stole er fra Ilva.

© Andreas Mikkel Hansen

En gammel snoet trappe ledte før ombygningen ned i underetagen. Nu er niveaudelingen lys og indbydende, og alle tanker om mørk kælder er pist væk.

© Andreas Mikkel Hansen

I forlængelse af husets stue ligger en hævet terrasse med den mest fantastiske udsigt over Roskilde Fjord. Læhegnet i glas beskytter med vinden, men tager ikke udsigten, når man sidder i sofaerne, og husets karakteristiske udhæng giver lidt skygge. Sofaerne er fra Cane-line, og puderne er hjembragt fra Dubai.

© Andreas Mikkel Hansen

Den store stue vender mod fjorden og er lyst møbleret med sofaer og puf købt i Raun Home i Lyngby. Det arvede persiske Kashmar-tæppe samler sofagruppen og giver varme til rummet. Det nye store vindue i siden sikrer stuen så meget udsigt som overhovedet muligt. Brændeovnen er fra Rais.

© Andreas Mikkel Hansen

Huset troner stolt over vejen med det store udhæng over terrassen. Liselotte Marstrand og Michael Wadt ønskede sig flere terrasser, der faldt ind i husets stil og helhed, og terrassen foran huset skulle være overdækket af hensyn til det skandinaviske vejr. Samtidig måtte den gerne svæve, så man får fornemmelsen af at blive ét med horisonten, når man træder ud på den fra stuen. Desværre var det ikke muligt at få overdækket terrassen, fordi der ofte er stærk vind, så udhænget blev konstrueret i samarbejde med den lokale ingeniør Poul Poulsen, der også var med til at konstruere udhænget på Operahuset i København.

© Andreas Mikkel Hansen

Husets store badeværelse er også det, som gæster bruger, så det er funktionelt zoneopdelt med brusenichen gemt bag en væg midt i rummet. Derudover er nichen sænket. Den anderledes shampoohylde er speciallavet.

© Andreas Mikkel Hansen

Godmorgen til haven og vandet Liselotte Marstrand og Michael Wadt vågner op til en skøn udsigt hver morgen. – Jeg elsker den udsigt. Det giver SÅ meget at vågne op om morgenen og kunne kigge ud over fjorden til morgenkaffen, inden vi tager på job, forklarer Liselotte Marstrand. Sengebord og tv-møbel er fra Montana, sengen fra Dux, og sengetæppet fra Ilva.

© Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset set fra døren til spisestuen, hvor brusenichen er gemt bag væggen. Vaskemøblet fra HTH har corianbordplade. Fliserne, som giver rummet et blidt og spaagtigt look, er travertin. Den lille skammel er et eksempel på Liselotte Marstrands sans for at kombinere nyt og gammelt. Den er en gammel ostepresse og fundet på et loppemarked på Langeland.