Helt enkelt danish
Aldo Pascarelli elsker det enkle udtryk i sit byhus i Connecticut, USA, som er opstået ved at skrælle alle overflødige lag af.
Af
Der ligger et hjem i Connecticut, USA, blot 45 minutters togkørsel fra Manhattan, der udefra ligner et typisk New England-hus, som de øvrige på gaden. Men når man træder indenfor, bliver man overrasket over den lyse og enkle skandinaviske stil. Hjemmet tilhører advokat og ejendomsinvestor Aldo Pascarelli og hans danske kone, Christine. De mødtes på universitetet i Chicago for ti år siden. Et møde, der fik store konsekvenser for Aldo - ikke alene fordi han blev forelsket i og senere gift med den blonde dansker, men også fordi de mange besøg hos svigerforældrene i Danmark ændrede hans smag for design og indretning, så han blev mere og mere glad for den skandinaviske måde at indrette sig på.
- I USA indretter de fleste deres hjem ved enten at fokusere på, at det skal se flot ud, uden at tænke over om tingene fungerer. Eller også at tingene skal fungere, uden skelen til, hvordan de ser ud. I Skandinavien er I eminente til at tænke æstetik og funktion samtidig, fortæller Aldo Pascarelli.
Han begyndte allerede, da han studerede jura, at interessere sig for samspillet mellem design og byggemiljø.
- Juraen bestemmer jo i vid udstrækning, hvordan huse og veje skal og må se ud. Derudover ser jeg som ejendoms- investor også på godt design som en god forretning. Så min indgangsvinkel til design er omfattende, forklarer han.
Familien, der ud over Aldo og Christine Pascarelli består af deres tre børn, købte huset for et par år siden, og de bruger nu stuelejligheden, der, inklusive kælderen, er på 470 m2 som deres andet hjem, og de lejer den også ud ind i mellem. Indretningen blev lagt i hænderne på en dansk indretningsarkitekt for at sikre den helt rigtige autentiske skandinaviske stil. Men tankerne bag er Aldo og Christine Pascarellis.
- Missionen var at indrette en minimalistisk bolig, der har et skandinavisk udtryk. Jeg tror på, at enkelhed er den ultimative luksus. Når man kommer træt fra arbejde, vil man ikke se rod, men nyde enkelheden, siger Aldo Pascarelli.
Han er stor tilhænger af en design- og indretningsfilosofi, han kalder The reductive way. Det vil sige, at ligesom skulptøren bliver ved med at skrælle lag af for at nå ind til kernen af sin figur, så skal alt overflødigt fjernes, før man når ind til et hjems sande væsen. Dermed ikke sagt, at der ikke må være stemningsskabende effekter.
- Det må der godt, hvis de hjælper det udtryk på vej, som man gerne vil have frem. Her i boligen er det netop de få, men meget sprælske farveklatter og genstande, der understreger møblernes smukke enkelhed, siger Aldo Pascarelli.

Pejsen fra sparkfires.com skaber stemning i loungen, der ligger i forbindelse med køkkenet. Stolene er Oculus designet af Hans J. Wegner i 1960 og for nylig sat i produktion igen af Carl Hansen & Søn.

Et afdæmpet stilleben med krysantemum indfarvet i samme kulør som den antikke æske af træ, der flankeres af Kay Bojesens træelefant.

I det kombinerede gæste- og hvileværelse har familien indrettet sig med grå-sorte nuancer. Skalstolen af Hans J. Wegner er fra Carl Hansen & Søn, og sovesofaen er Twilight Sleeper af Flemming Busk, som produceres af Softline. Lampen AJ Floor af Arne Jacobsen, produceres af Louis Poulsen.

Fra stuen er der kig til vandet, der løber helt op til baghaven, hvor familien har deres eget lille strandstykke. Området er i det hele taget en perfekt balance mellem nærhed til naturen og storbyen. Antilope-hovedet er købt i butikken The Evolution Store i New York, hvor man kan købe alt fra udstoppede løver til elefanter. Lænestolen Wing Chair er ligesom sofaen, sofabordet og lænestolen i træ tegnet af Hans J. Wegner. Tolomeo-lamperne er fra Design Within Reach. Det nedsænkede loft giver en god akustik i rummet og skjuler lyskilderne, så der er et smukt, indirekte lys, som underbygger den hyggelige stemning fra gaspejsen i væggen.

Christine Pascarelli er uddannet jurist og arbejdede i Justitsministeriet, da hun i forbindelse med en amerikansk masteruddannelse mødte Aldo Pascarelli. I dag bor de med deres børn Tessa, 8 år, Cosima, 6 år, og Harrison, 4 år, ud til Long Island Sound i byen Greenwich i Connecticut.

Bordet er dækket med amerikansk bestik af ukendt mærke og service fra Pillivuyt. Spiseafdelingen er som en stor del af resten af hjemmet indrettet med en overvægt af Wegner-møbler.

I mange amerikanske hjem ser man, at et par lænestole er placeret tæt ved køkkenet, så gæsterne kan tale med værterne, mens maden tilberedes.

Spisebord og Y-stole er valgt i valnød, som giver varme til rummet. Valnøddetræet spiller desuden en vis rolle i Connecticut, hvor det indgår i mange stednavne. På skænken ses et portræt af Aldos søster, en VernerPanton-lampe og en Georg Jensen-vase. Netskamlen til højre i billedet er fra Bolia.

De smukke krukker og morteren af oliventræ er fra Williams-Sonoma.

Køkkenet er fra Bulthaub, mens alle hvidevarer er fra Gaggenau. Under køkkenøen er der indlagt LED-lys, som har den effekt, at det om aftenen, når lyset er tændt, ser ud som om køkkenet svæver. Aldo Pascarelli siger at effekten skal være som overraskende søer af lys, hvor man ikke kan se lyskilden.

Ved disken er der god plads til, at gæsterne kan nyde en drink. Lampen på køkkenbordet, Baton Table Lamp, er fra Design Within Reach, og barstolene Tractor er designet af Craig Bassam for BassamFellows.

Sengen er snedkerfremstillet i valnød med en indlagt mørk ramme i ibenholt. Sengetæppe og linned er fra Georg Jensen Damask, mens puderne i uld og velour er fra Design Within Reach. Lampen er Tolomeo fra Artemide, og stolene ved siden af sengen er Lounge Chair Wood af Charles Eames.
