Fritid i balance

Keramiker Morten Løbner Espersen og arkitekt Carsten Færgegaard ville ikke købe et fritidshus, der krævede meget vedligeholdelse og lange transporttider. I stedet har de skabt sig et urbant fristed tæt på både København og Øresund.

© Torben Petersen

Med en skøn bylejlighed midt i København savnede de kun et fristed i naturen. Et sommerhus ved kysten var med i overvejelserne, men Carsten Færgegaard, 41, og Morten Løbner Espersen,­ 43, havde svært ved at forlige sig med tanken om i sommerperioden at skulle bruge så meget tid på transport frem og tilbage.

–Efter et besøg hos nogle venner i en kolonihaveforening på Amager Strand opdagede vi, at man kunne få den samme oplevelse kun syv minutter fra, hvor vi bor. Med en metrostation lige i nærheden var det bare at stige på inde i byen og stå af med en fed fornemmelse af at være ude i naturen­, men alligevel centralt, siger Carsten Færgegaard.

© Torben Petersen

Princippet i køkkenet er en bordplade og tre hylder a la et traditionelt kolonihavehus, men i en minimalistisk udformning. Bordet er lavet af en hele 21 cm tyk corianplade, og bag de rene flader gemmer sig både køleskab og opvaskemaskine.

© Torben Petersen

Morten Løbner Espersen har selv stået for disse keramiske, glaserede unikavaser med klassiske former.

© Torben Petersen

Disse store granitsten kom frem under udgravningen til huset. Den rå side blev vendt opad, og nu ligger de som bindeled mellem indgangspartiet og terrassen.

© Torben Petersen

De orange sækkestole er en fødselsdagsgave fra en møbelpolstrerveninde. Tolix-skamlen er fra Fil de Fer.

© Torben Petersen

I fristedet

© Torben Petersen

En futon fra 7 + 7 Futon fungerer både som seng, sofa og daybed. Det stribede natursilketæppe er købt i Marokko, og den sorte nakkepølle er en gave. De store, dekorative krukker på gulvet er Morten Løbner Espersens design.

© Torben Petersen

Badeværelset er det eneste der er afskærmet i forhold til husets store rum. De 2,8 m2 er ligesom køkkenet indrettet med simple hylder og helt minimalistisk med porcelænsvask, toilet og kæmpebrus. Alt, også armaturet, er fra Boffi og kan fås i Interstudio.

© Torben Petersen

Hele væggen over for toilet og håndvask er et spejl – en effekt, der får rummet til at syne større. Ovenlyset giver kig til himlen.

© Torben Petersen

Lævæggen får uderummet til at fungere optimalt ved både at skærme og skabe en hyggekrog til livet på terrassen og de lange, hyggelige grillaftener. Under nattehimlen ligger huset midt i bedet og lyser.

© Torben Petersen

Når solen går ned bliver den store grå lævæg belyst med Modular-gulvspots fra Møller & Rothe. Den store udendørsbruser er fra Boffis nye serie W1.

© Torben Petersen

Bagtil skaber lævæggen et lille arbejds- og redskabsrum til potter, vandslager og grillkul.

© Torben Petersen

Gulvlampen May Day fra Flos er både til ude- og indebrug. Den er designet af Konstantin Grcic som en abstraktion af en arbejdslampe.

© Torben Petersen

Et stort terassetrin i træ skyder sig ud af den grå monolit-bygning og byder varmt velkommen. For at skabe en blød kontrast er der lagt grus på hele indgangspartiet. Det hvide metalbord er fundet på en rasteplads i Sydfrankrig.