Fra Ørkenen i Dubai til oasen ved Sejerø

Der er langt fra travle, eksklusive og varme Dubai til den grønne, luftige og fredelige Sejerø Bugt. Kontrasten var tiltrængt for det danske generalkonsulpar, Thomas og Mette Bay.

© Kennet Havgaard

Ørkenstaten Dubai er en af Mellemøstens hedeste og hektiske storbyer - og det er her, den danske Generalkonsul, Thomas Bay, bor til dagligt med sin kone, Mette Bay, og tvillingerne Conrad og Lucas. Men familien fandt hurtigt ud af, at tilværelsen i Dubai kræver et ærkedansk modspil med højt til himlen, masser af lys, grønne træer og salte bølger.

  • Livet i Dubai og Danmark er to forskellige verdener, og vi kunne mærke et stort behov for et sted at komme hjem til, når vi er i Danmark. Et sommerhus med ro og masser af lys, fortæller Mette Bay, der er indretningskonsulent og både indretter private luksushjem og hoteller i Dubai. Stedet fandt de ved Sejerø Bugt, hvor parret fik tilbudt en grund blot 50 meter fra havet. Men der skulle en hel del fantasi til at se mulighederne i det vildnis, der mødte dem.

  • Alt var groet til. Der var træer, buske og hyben overalt, og det oprindelige hus på 40 m² var for småt og opfyldte ikke vores behov. Men beliggenheden var alt det, vi drømte om.

© Kennet Havgaard

Fra Ørkenen i Dubai til oasen ved Sejerø Der er langt fra travle, eksklusive og varme Dubai til den grønne, luftige og fredelige Sejerø Bugt. Kontrasten var tiltrængt for det danske generalkonsulpar, Thomas og Mette Bay, der i deres moderne og stilrene sommerhus har fundet et lille, dansk åndehul, hvor hele familien kan lade op på sollys og saltvand.

© Kennet Havgaard

Stuen ligger badet i lys på grund af de store vinduer, der går fra gulv til loft. Indretningen er bevidst holdt helt enkel og i lyse farver, så den grønne natur udenfor træder frem. Sofaen er fra Raun Home, og de små sofaborde er af Hans J. Wegner. Indbygningsspots fra Flos.

© Kennet Havgaard

Her i køkken-alrummet tilbringer familien meget tid sammen. Trappen fører op til en hems. Gulvet i køkkenet er lagt med sorte klinker, mens det i resten af huset er i olieret eg. Spisebordet i massiv eg er fra Cane-line, mens stolene hedder Maui og er fra Kartell. Den store loftspendel hedder Collage og er designet af Louise Campbell for Louis Poulsen.

© Kennet Havgaard

Terrassen i fyrretræ løber hele vejen rundt om huset og er hævet i niveau fra grunden, så man kan træde direkte ud på den fra stuegulvet. De sorte havemøbler er fra Cane-lines loungeserie Kingston.

© Kennet Havgaard

De høje gavlvinduer giver en akse af lys, der gennemstrømmer hele huset. Her er der otte meter til loftet, så det var oplagt at udnytte pladsen til en hems. I baggrunden ses køkken-alrummet, der har udgang til den anden side af haven.

© Kennet Havgaard

Thomas Bay nyder en rolig stund med avisen oppe på hemsen. Der er gjort klar til en lille altan med en glasdør, men den er endnu ikke blevet sat på. Loungestolene er fra Ilvas børnekollektion.

© Kennet Havgaard

Udsigten fra hemsen over stuen. Heroppefra kan man både holde øje med ungerne, hvis de er inde i huset og i haven.

© Kennet Havgaard

Køkkenet er Mette Bays yndlingsrum. Da køkkenet i Dubai er lille og trangt, nyder hun at udfolde sig kulinarisk i det store, lyse rum herhjemme. Alle elementerne er fra Kvik og de indbyggede spots fra Flos.

© Kennet Havgaard

Arbejdsværelset er trukket lidt tilbage fra de øvrige rum og er indrettet med plads til både effektivitet og afslapning. Daybeden er fra Ilva, Cinal-reolerne er fra Gubi, og kontorstolen er fra Kartell.