Fornyet gæstehus

Når man bygger om i et hus, der er næsten 200 år gammelt, skal man træde varsomt. For familien Langschwanger betød det, at de var gået helt i stå med planen om at omdanne deres gæstehus til en ungpige-hybel. Derfor kontaktede de BO BEDREs indretningsekspert, som gav nogle enkle, men gennemgribende råd.

© Andreas Mikkel Hansen
Hvorfor ville I gerne have indretningshjælp? Fordi det var få m2, der skulle indrettes bedst muligt. Og fordi det kan være ekstra vanskeligt at ændre ved noget helt unikt og gammelt – rigtig gammelt. Bindingsværksbygningen er fra 1740 og var oprindelig en grisestald, men har de seneste ca. 100 år været brugt som et gæstehus til hovedhuset. Hvad er I mest glade for? Amalies hyggekrog på værelset, og at især entreen ikke længere ligner et koldt vaskerum. I dag ser vi det mere som en del af vores hjem – som samtidig er blevet rigtig dejligt funktionelt.
Hvad har overrasket jer mest? Den samlede pris. Det løber hurtigt op, men alligevel mener vi, at det er alle pengene værd. Det, og at tæpper og maling kan gøre så meget ved et rum. Og i det hele taget at det er blevet så hyggeligt og funktionelt. Vi har siden ofte spurgt os sel om, hvorfor har vi ikke har fået det lavet for længe siden. Hvilke ideer havde I selv? Vi ville gerne indrette hemsen på en hyggelig måde, friske hele hovedrummet op og desuden have et funktionelt bryggers og en garderobe, så huset bliver mere brugbart, end det var.

© Andreas Mikkel Hansen
For enden af hemsen er der nu indrettet en lille kontorplads. Derved er hemsen faktisk blevet til en helt ny lille overetage med flere funktioner.

Rummet virker større og langt mere indbydende efter at hovedparten af træværket er blevet malet hvidt. De mørke tværbjælker står nu tydeligere frem i al deres slidte og ældede charme.

© Andreas Mikkel Hansen
Gæstehuset, der blev opført i 1740, blev oprindeligt brugt som grisestald. Men i de seneste 100 år har det fungeret som gæstehus.