Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Familien ønsker ny planløsning

Arkitekten ser 2 muligheder for det 130kvm store hus.

Fin familieplanløsning

Hej Lone,

Vi har brug for lidt hjælp, til at se løsninger i vores hus.

Vores hus er opbygget med gipsvægge i hele huset, så umiddelbart er der ikke noget bærende der skal tages hensyn til. Dog har vi fået renoveret vores køkken-alrum plus stue og hele vores entre og gang, så dette behøves der ikke lige røres det store ved.

Jeg har vedhæftet vores planløsning, som den er på nuværende tidspunkt. Vi har lavet nogle ændringer i huset, fra vi flyttede ind. Vi har flyttet køkkenet til den lille del af stuen, så vi har fået lavet os et dejligt køkken-alrum og stue.

Men nu er vi blevet i tvivl, hvad vi skal gøre med det resterende. Vi har selvfølgelig ønsker, men vil også meget gerne høre fra dig, om du kan se andre muligheder.

Vi drømmer om et større badeværelse, og et lidt større bryggers - badeværelset ville evt. kunne løses ved at bryde væggen mellem badeværelse og bryggers, men derved sløjfer vi vores bryggers, og det ville vi være kede af - ikke på grund af indgangen, da vi ikke bruger den, men på grund af funktionen, og ønsket om et egentlig større bryggers.

Den oprindelige plan da vi flyttede køkkenet var at bruge rummet efterfølgende til værelse og lave en gang mellem bryggers og ud til den anden gang, men dette er vi ikke så sikre på mere, da det vil tage for meget plads i det gamle køkken.

Vi tænker selvfølgelig langsigtet, og vil gerne at der er to reelle børneværelser og et soveværelse til os, og plads til alt det andet som en børnefamilie har brug for.

Vores hus er 130kvm, så det er ikke verdens største, og som du kan se på tegningen, er rummene heller ikke særligt store.

Vh Kathrine & Troels

Kære Kathrine og Troels,

Min første tanke, når jeg ser på jeres planløsning er, at det inderst-liggende børneværelse ( tættest på stuen) må være meget mørkt på grund af udestuen. Det yderste er også i underskud af direkte dagslys, men ligger dog meget tættere på glasfacaden. Med det i mente kan det være en god idé at bevare noget af det gamle køkken, så I evt. kan flytte et barn herover og bruge det mørke værelse til legerum/ kontor/ gæster.

Med hensyn til bad og bryggers, så har jeg to forslag. Begge forslag har værelset liggende tættest på entreen fordi vinduet dermed kommer fri af jeres carport.

Det ville være oplagt ellers at lægge bryggerset lige ved hoveddør og entré men et børneværelse med vindue inde under et carport-tag dur ikke. Bemærk at jeg flytter værelsesdøren rundt om hjørnet, så det kommer til at høre til værelsesafdelingen, ligesom de andre værelser. Desuden giver det mulighed for at få placeret klædeskabet bag døren ved at sætte den 65 cm inde i forhold til hjørnet. Og endelig giver det jer en længere væg i entreen til knager.

Forslag A udvider badeværelset i hele gavlens bredde med stort badekar, bruseniche og et langt vaskebord. Det brede vindue ud mod carporten blændes af.

Brusenichen skyder sig lidt ind i bryggers-arealet for at give et ordentligt gangareal i badeværelset. Bryggerset har to sider med skabe og et fordelingsareal på 90 cm. Ikke meget men i orden for et rum, hvor alle ting har deres faste pladser og man ikke skal arbejde og opholde sig flere af gangen. Her skal isættes et nyt vindue.

Forslag B er lidt atypisk med en skrå væg imellem bryggers og badeværelse. Det giver et godt bryggers med en L-formet opstilling med højskabe bagved døren og arbejdsbord ved facaden med vindue samt og hylder / overskab inderst.

Badeværelset får en stor bruseniche og et mindre badekar opad den skrå væg.
Væg imellem gang og bryggers er trukket tilbage for at give plads til et 55 cm dybt vaskebord i badeværelset.

I begge tilfælde ændres den eksisterende bryggersdør enten til et vindue med sandblæst glas og samme brystningshøjde som det eksisterende badeværelsesvindue eller I kan vælge at mure det til.

Med venlig hilsen Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – Forslag A

© Lone Barslund – Forslag B

Håndplukket til dig