Et liv med fliser

Lisbeth og Thomas Hesseldahl er i deres arbejde omgivet af en mangfoldighed af farver og overflader. Derfor var den røde tråd i indretningen enkelhed og ro.

© Lars Kaslov

Man kunne godt forestille sig, at parret Lisbeth og Thomas Hesseldahl med netop deres ganske stærke indretningsmæssige baggrund –de er indehavere af forretningen Flisegalleriet.dk i Århus –var gået helt til yderligheder, da de skulle modernisere et så typisk parcelhus som deres, men tværtimod.

Bortset fra de utidssvarende badeværelser og det ditto køkken, som selvfølgelig har fået den store tur, så står parcelhuset stort set, som da det blev bygget, fordi husets disposition er så fornuftig. En rigtig god fordeling af husets 150 m² i gode værelser og lyse, rummelige fællesrum med loft til kip. Huset byder også på niveauforskel med kig imellem køkken-alrum og stue samt en udestue på 23 m², som trods det meget traditionelle ydre er et virkelig skønt rum med masser af lys og god kontakt til haven.

–Da vi købte huset for 15 år siden, var vi på udkig efter et arkitekttegnet hus med en god beliggenhed og med mulighed for løbende renovering.

© Lars Kaslov

Lisbeth og Thomas Hesseldahl kører parløb både privat og professionelt.

© Lars Kaslov

Husets rummelige stue er med loft til kip og velbelyst fra de store glaspartier mod syd og det nye ovenlys. Flisegulvet ligger som en varm bund i den superenkle indretning og fortsætter uden afbrydelser ind i soveværelse og tilstødende bad.

© Lars Kaslov

I den ene ende af den højloftede stue er der indrettet sofaafdeling med Arne Jacobsens lufthavnsmøblement og et næsten svævende sofabord designet af Ray og Charles Eames. På endevæggen en ny brændeovn med udvendigt skorstensrør, så der ikke er noget, der bryder vægfladen.

© Lars Kaslov

Det klassiske parcelhus set fra baghaven med den 40 m² store terrasse som et ekstra rum. Terrassen er beklædt med store Geragrigio-fliser både på selve fladen, men også på trin og kant. Det arkitekttegnede rækværk er næsten usynligt, så det ikke tager af kigget til haven.

© Lars Kaslov

Køkken-alrummet er lige så enkelt indrettet som resten af huset med det nye køkken fra JKE-Design. De hvide, grebsløse elementer får glød og farve fra trægulvet og fra fliserne på væggenes og kogeøens sider. Flisen hedder PTR Avorio og måler 15 x 60 cm.

© Lars Kaslov

Spiseafdeling er hvid i hvid Bordet er speciallavet af en smed og – selvfølgelig – beklædt med hvide fliser. Hertil hvide Myre-stole og glaspendlen Romeo Moon fra Flos. Skålen på bordet er fra Muuto, og væguret er designet af Arne Jacobsen.

© Lars Kaslov

Forældreafdelingen bestående af soveværelse og eget badeværelse ligger i forlængelse af stuen og har samme gulvflise uden generende dørtrin gående igennem både sove- og badeværelse.

© Lars Kaslov

Forældrebadeværelset har fået en enkelt dekorativ mosaikvæg med fliser fra italienske Bisazza i aqua-farver. Det leder tanken hen på vand og får badet til at virke friskt og cool. Blandingsbatteri, sæbedispenser samt vaskeskab med indbygget vask i corian og spejl med indbygget lys er fra Antonio Lupi.

© Lars Kaslov

Husets andet badeværelse der benyttes af parrets datter og gæster, er indrettet med samme gulv- og vægfliser som forældrenes, men i stedet for mosaikken er to vægge beklædt med en super elegant sort-hvid flise med japansk motiv og navnet Thins. Vask, skab, armaturer og bruser er alt sammen fra Antonio Lupi, Flisegalleriet.dk.