Et hus med mørke toner og rolig elegance

Hos Lene Halse Hornemann, ejeren af Multiform Design Center, får det dunkle frit spil i hendes hus nær København, hvor en særlig elegance er fanget i et eklektisk interiør, der skaber en gemmengående linje af brun, sort og grå.

Forvandling af rødt murstenshus fra 1915
© Mads Mogensen
Et rødt murstenshus fra 1915 på 400 m2 fordelt på fire etager i udkanten af København danner rammen for Lene Halse Hornemann, hendes mand Hans, to af deres fire børn, samt hundene Leo og Bernhard. Hans arbejder med salg og marketing og Lene er ejer af Multiform Design Center, og har som køkken- og baderumsdesigner på magisk vis transformeret en grim ælling af et hus, som hun oprindeligt nægtede at se, da hendes mand viste hende fotos, om til en svane. – En af de vigtigste detaljer ved et hus er indgangspartiet og her var det mørkt og trist med en smal gang, der var blokeret af et kraftigt nøddehegn, som vi skar ned, for at åbne op for et område, som i dag er lyst og indbydende. Den bedste løsning vi har lavet, er køkkenet, der er skabt ud af tre rum, og med plads til mange gæster, hvor vi sidste jul kokkerede til over 150 mennesker. BILLEDE Lene Halse Hornemann og Hans med hunden Bernhard blandt stuens eklektiske miks.

Hus med flotte arkitektoniske detaljer
© Mads Mogensen
Huset havde været brugt som psykologisk klinik, og interiøret var en samling små rum uden hyggelige hjørner og malet i orange, gult og mint-grønt med linoleumsgulve og sildebensparket. Da dette hus er det 15., som Lene er flyttet ind i og har omformet, er hun efterhånden blevet ekspert i at genkende potentialer og skabe nye stemninger. – Vi bemærkede nogle flotte arkitektoniske detaljer som dørene, de høje paneler og brede gulvplanker og blev derfor klar over, at huset havde et potentiale, som bare skulle realiseres. BILLEDE Brunlige nuancer fra læderet på Arne Jacobsens Ægget og læderkonsolbordet fra Rue Verte blandes med kølig grå fra vægfarven og en Guaxs-glaslampe fra Rue Verte. Bronze-blomsterskulpturen er af Marianne Seidenfaden. Det gyldne solspejl skaber et dæmpet eksklusivt brud med det mørke.

Interiør med rolige toner af sort, grå og brunt
© Mads Mogensen
De strukturelle ændringer involverede, at vægge blev flyttet for at kreere større rum, ligesom der blev gravet et areal ud under huset, hvor der blev sat glas ind for at gøre det rummeligt og lyst. Vinduerne blev delt med mindre paneler og ekstra dekorative vinduespaneler i siderne for at bløde husets linjer op. De originale gulvbrædder blev gravet frem og slebet, trappen blev erstattet af en med åben balustrade, hvor der manglede døre blev matchende sat ind, træpaneler blev installeret på øverste etage, ligesom det forsænkede loft i køkkenet blev fjernet for at åbenbare en smuk gammel stuk. Derudover er alle profiler på vinduer, radiatorskjulere, balustrader og vægpaneler blevet designet i samme stil for at skabe en helhed. Interiøret emmer af en mørk organisk atmosfære med rolige varme toner af sort, grå og brunt, der blander sig på harmonisk vis. Stænk af glamour er tilføjet med kobber, guld, mes- sing og bløde tekstiler. På den måde samles indretningen i et eklektisk miks mellem klassiske og traditionelle arkitektoniske detaljer, kombineret med moderne design, vintage-fund, kunst og arvestykker i et vidnesbyrd om Lenes filosofi og evner som designer. BILLEDE Et underspillet markant udtryk kendetegner de fleste af Lenes møbler. Her blander en lænestol og ottoman af velour fra Rue Verte sig med et foto af graffiti i Berlin taget af Lene, en skulpturel Jieldé-lampe og dekorative bøger. Sidebordet med trætop er et Multi Moon fra Mos Design, og plaiden med frynser er fra Hay.

Huleagtig atmosfære i stuen
© Mads Mogensen
En huleagtig atmosfære har Lene skabt med varm grå farve på væggen og i interiøret. Den speciallavede sofa er fra Bo-Tikken, og velourpuderne og den runde puf Multi Moon er fra Rue Verte. På barvognen fra Fil de Fer har Lene samlet et enkelt stilleben med en vintage kobber-lampe designet af Vilhelm Lauritzen, en bronze-skål og en filtflaske fra Østrig. Sofabordet er af Poul Kjærholm, og den franske tråd-skål er vintage, mens den foldede bog er lavet af en ven.

Spisestue med flot træbord fra Rosmosegård
© Mads Mogensen
Et indisk træbord fra Rosmosegård er sat sammen med vintage Eames-stole. Keramikken er fra italienske Rina Menardi. I reolen er bøgerne sorteret efter farver, det skaber ro.

Glaspendlerne Bolle fra Rue Verte
© Mads Mogensen
Glaspendlerne Bolle fra Rue Verte hænger som transparente bobler over spisebordet. Billedfrisen på væggen består af aboriginal-malerier fra Australien.

Lenes sorte køkken fra Multiform
© Mads Mogensen
Cremefarvede vægge er skabt som kontrast til husets sorte køkken fra Multiform med armatur fra Dornbracht. Barstolene er fra Mater, og de industrielle lamper er fundet i Amsterdam.

Udtryk og stemning i det store køkken
© Mads Mogensen
Lyse vinduesfag skaber udtryk og stemning i det store køkken.

Entré med tapet af åleskind
© Mads Mogensen
I entréen skabet et tapet af åleskind struktur på væggen. Det afrikanske Oryx-trofæ hænger skulpturelt over et speciallavet konsolbord med lampen Flavia fra Rue Verte. Den sorte skulptur af Antonino Sciortino skaber liv sammen med Nagel-lysestagerne. Lænestolen Rumba Streamline er håndlavet fra Rue Verte.

Smuk arkitektonisk trappeopgang
© Mads Mogensen
Husets originale trappe blev erstattet af en dekorativ balustrade, der optræder som en markant arkitektonisk detalje i huset. Den flettede stol fra 60'erne og det italienske vintage-spejl er begge fra Fil de Fer, og pendlen, der er en kombination af en lampe og lysekrone, er fra Moooi.

Rummeligt soveværelse med fritlagte bjælker
© Mads Mogensen
Fritlagte bjælker dukkede op, da væggene blev fjernet i soveværelset. Maia-sengetæppet er fra Rue Verte, ligesom puffen. De gyldne antikke sengeborde og kobberlamper også fra Rue Verte skaber et touch af glamour i rummet, hvor stolen Svanen af sort læder står ud som en skulptur.

Åbent walk-in-closet i soveværelset
© Mads Mogensen
Et walk-in-closet med et iøjnefaldende fransk vintagespejl og en åbenhed i designet er skabt for enden af soveværelset.

Vintage spejl fra Fil de Fer
© Mads Mogensen
Et vintage spejl fra Fil de Fer er sat sammen med en Verner Panton-stol.

Sort-i-sort badeværelse fra Multiform
© Mads Mogensen
Lenes evner som baderumsdesigner kommer i høj grad til udtryk i det stilige sort-i-sort badeværelse med design fra Multiform og væglamper fra Duell.