Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En ny start i Skanderborg Bakker

Et elegant, minimalistisk hus med udsigt til Skanderborg Sø og Ejer Baunehøj har opfyldt alle René Bertelsens ønsker til en ny bolig.

© Andreas Mikkel Hansen

Vejene er så nye, at de ikke er kommet på landkortet endnu, plænerne strutter af nyanlagt rullegræs, og husene er så friske, som de overhovedet kan være. Der er gang i byggeriet i Skanderborg Bakker, hvor man fra de højtliggende grunde har udsigt til Skanderborg Sø og Danmarks højeste punkt, Ejer Baunehøj.

René Bertelsen har fået bygget en moderne, funktionalistisk drøm i mursten og sortmalet lærketræ. I alt 265 m2 til ham selv og hans to døtre Julie og Cecilie. – Jeg ville have et minimalistisk, firkantet hus med fladt tag – det synes jeg er en fed, lidt funkisagtig stil, som passer godt til det her område.

Huset blev til i samarbejde med Baks Arkitekter, og tegneprocessen tog næsten et år. Huset ændrede da også udseende et par gange undervejs. – Alle ændringer lavede vi på tegnebrættet, inden vi gik i jorden, og derfra tog byggeriet syv måneder. Jeg har været med inde over alle detaljer, så jeg føler virkeligt, at det er 100 % mit hus, siger René Bertelsen.

© Andreas Mikkel Hansen

En smal trappe fører op til opholdsstuen på førstesalen. Stuen er oplyst af integrerede spots fra Flash Light som en del af den overordnede lysplan for hele huset. Øverst for enden af trappen skimtes Arne Jacobsens knaldrøde Ægget.

© Andreas Mikkel Hansen

Det hvide køkken er fra Invita og planlagt, så René Bertelsen kan ordne grønsager ved vasken, mens han ser nyhederne på fladskærmen på den modsatte væg. Invita har desuden stået for alle husets indbyggede skabe. Alle elementerne er fra Electrolux, barstolene er fra Amat-3, og de tre pendler er Cecilie Manz’ Caravaggio fra Lightyears.

© Andreas Mikkel Hansen

Naturen er hentet indendørs med fotograf Kasper Thybjergs billeder, der er blæst op på lærreder af firmaet Sumopix. Skænken er fra Montana, og spisebordet er Piet Heins Ellipse med hvide Syvere omkring. De store gulvfliser er i hårdtbrændt porcelæn og fra Flisegalleriet.

© Andreas Mikkel Hansen

Fra hovedindgangen fører entreen lige frem mod børneværelserne, der ligger trip, trap, træsko med eget bad. Billedet af den kæmpemæssige Boeing er også Kasper Thybjergs værk.

© Andreas Mikkel Hansen

Det store køkken-alrum har over seks meter til loftet og eri åben forbindelse med stuen på første sal. Det er husets kommando-central, hvor familien tilbringer størsteparten af tiden, og her er da også indrettet med både fladskærm og integrerede højttalere. Loftet er beklædt med akustikplader, da de mange hårde materialer som sten og stål ellers vil få lyden til at runge.

© Andreas Mikkel Hansen

Opholdsstuen fylder hele førstesalen med masser af siddepladser til læsning eller hygge foran projektorskærmen, der er integreret i loftet.

© Andreas Mikkel Hansen

Fra den store terrasse er der adgang til både køkken-alrum og voksensoveværelset. Havemøblerne er fra Newway-Everyday.

© Andreas Mikkel Hansen

René Bertelsen

Relaterede Artikler