Drømmen i Skagen

Anne Madirazza er tidligere location scout, og nu har hun fundet den perfekte ”location” til sit eget liv ved købet og renoveringen af et klassisk, gult hus i Skagen.

© Gert Skærlund Andersen

Et lille gult hus i Skagen, en grøn gårdhave, frisk luft, det særlige lys og sommer og sol. Det drømte eventmager Anne Madirazza om, og pludselig bød muligheden sig.

  • Jeg havde længe gået og drømt om hus i Skagen. Efter mange år i Århus, skulle der bare ske noget nyt, og da min gode ven, kokken René Knudsen, bad mig hjælpe med renoveringen af det gamle Hotel Plesner, slog jeg til, fortæller Anne Madirazza, der i mange år har arbejdet som location scout, men som nu har eventmager stående på visitkortet.

Anne Madirazza bestemte sig for at flytte hele basen til det nordjyske og fandt et klassisk gult hus midt i Skagen by, som trængte til at blive bragt op i nutid. Hele renoveringen tog omkring fem måneder, og huset fremstår i dag med en nutidig friskhed. Kendetegnende for Anne Madirazzas stil er, at hele huset er fyldt af
en effektfuld blanding af gammelt og nyt, holdt i beskedne farver, domineret af hvid, sandfarvet og mørkt træ.

© Gert Skærlund Andersen

Ved siden af selve huset ligget et anneks – en tidligere stald. Den bruges i dag som gæsteværelse for familie og venner.

© Gert Skærlund Andersen

Anne Madirazza har styr på detaljen. Granitstenen med vedbendranke har altid været en del af huset.

© Gert Skærlund Andersen

Kun fantastien sætter grænser. Skænken i køkkenet med en lille siddeplads er stykket sammen af to tiloversblevne skabe fra køkkenet og en slidt bordplade fundet i en gård i Århus. På skænken er der en samlign af familieklenodier og fund fra Anne Madirazzas mange rejser.

© Gert Skærlund Andersen

Køkkenet er vokset under renoveringen. Et værelse bag køkkenet er nedlagt og inddraget. Gulvene er malet hvide, så rummet fornemmes som ét stort rum. Anne Madirazza har beholdt køkkenet, som det var, med de gamle vitrine- skabe. De er malet hvide som alt andet træværk og falder godt ind i helheden. Møbleringen er centreret omkring et hvidt Piet Hein-spisebord suppleret med stole og en bænk fra Sverige fundet hos en antikvitetshandler i Horsens.

© Gert Skærlund Andersen

Gæsteværelset byder velkommen med en briks dækket af et groft silketæppe. Ved siden af står husets eneste skab. Den lille lampe i forgrunden er fra Oluce.

© Gert Skærlund Andersen

Selve opholdsstuen med tv domineres af en stor, lys sofa fra Søren Lund. Den ovale puf monteret med alcantare er fra Gubi. Papirlampen er en gave, mens det fine bakkebord i teak er en udgået model fra Fritz Hansen fundet antikvarisk. Bordlampen er italiensk og fra Luceplan. Den store rejsekiste var med hjem fra USA, da Anne Madirazzas forældre flyttede til Danmark for mere end 40 år siden.

© Gert Skærlund Andersen

Anna Madirazza var location scout i mange år. Nu er titlen eventmager.

© Gert Skærlund Andersen

Gæsteværelset viser tydeligt stilen, hvor Anne Madirazza blander nyt og gammelt. Den store kommode er købt brugt hos Bruun Rasmussen, mens shakerstolen er af nyere dato og fra De Padova i Milano. De sjove “skomodeller” i træ er fundet rundt omkring på markeder i Danmark. De bruges ofte som dørstoppere i huset.

© Gert Skærlund Andersen

Husets opholdsdel mod gaden består af to rum med en stor åbning imellem. Det ene rum indeholder et arbejdsbord med Hans J. Wegners Stolen som arbejdsstol og en gammel PH-bordlampe. Den lave fletstol i forgrunden er fra Living Divani. Et smukt bleget Kelim-tæppe binder gruppen sammen. De to buster på bogkasserne er henholdsvis Anne Madirazzas tante og mormor, og den sorte trebenede stol er fra Källemo i Sverige.

© Gert Skærlund Andersen

Huset er fra 1902 og bygget af en lokal murermester til sig selv. Der har kun boet 2-3 familier i det siden, så det fremstår ganske velholdt og uspoleret.

© Gert Skærlund Andersen

Anne Madirazza har under renoveringen af det gamle skagenhus forsøgt at bevare detaljerne med charme og værdi. Eksempelvis det fine træværk i trappen.

© Gert Skærlund Andersen

Husets gårdhave byder på masser af skagencharme, hvor blomster og krydderurter klæder de gule vægge.

© Gert Skærlund Andersen

Det fine, gamle messinghåndtag har overlevet mange generationer.