Det handler om stemninger

Ægteparret Bettina og Thomas Beltner driver modetøjsbutikkerne "Bettina Beltner". Hjemme i villaen i Lyngby følger indretningen årstiderne.

© Christina Kayser Onsgaard

En lang arbejdsuge med driften af to butikker afholder ikke Bettina Beltner fra at bruge energi på indretningen af familiens villa i Lyngby. Den travle kvinde trives med at være i gang og nyder at style både i hjemmet og i sine to butikker med eget navn på facaderne.

  • At indrette og rykke rundt på tingene er en kreativ proces, som falder mig helt naturligt. Ligesom tøjkollektionerne skifter efter sæsonerne, ændrer jeg også på tilbehøret herhjemme og i butikkerne, så det passer til årstiden og vores stemninger, fortæller Bettina Beltner.

Indretningen af familiens villa er et vellykket miks af moderne, rene linjer og hyggelig vintage med enkelte industrielle indslag og dramatisk kunst for at give det hele noget kant. Farverne er afstemte efter den naturlige del af farveskalaen med en blød lyngfarve til at binde rummene sammen.

I efteråret afstemmer Bettina Beltner hjemmets ude- og indefarver med sæsonen, hvor hun tilføjer mere solide farver, og den kreative modepige er ikke bange for at bruge af den helt mørke ende af farveskalaen:

  • Den næsten sorte grå farve er rigtig god til at give modspil. Jeg bruger den gerne i store blokke, som fx på en hel væg, i et tæppe eller et stort maleri. Det giver en spændende kontrast til de naturlige materialer, vi godt kan lide at omgive os med, forklarer hun.

Resultatet er en smagfuld sammensmeltning af nuancer, der fremhæver hinanden og får det bedste frem i materialernes strukturer. Bettina Beltner bruger også enkle, men effektive virkemidler som levende lys og planter til at gøre rummene ekstra hyggelige, indbydende og stemningsskabende.

Familiens hvidpudsede villa blev opført i 1925, men er siden udbygget til dobbelt størrelse. Huset består derfor i dag af to bygninger forbundet af en sammenbygning, der huser hjemmets store køkken. Herfra er der adgang gennem de mange terrassedøre til en hyggelig gårdhave, som bruges sommeren igennem og til langt ind i efteråret.

  • Vores gårdhave har sol hele dagen det meste af året, og vi bruger den rigtig meget. Den fungerer som et ekstra køkken-alrum, og vi sidder her gerne til langt ud på aftenen.

Haven er frodig med spændende ældre beplantning, og Bettina Beltner har indrettet flere små læ- og hyggekroge under de gamle frugttræer. Bænke med skind og bløde hynder gør det indbydende at slå sig ned med en bog og en kop kaffe, suppleret med en lun plaid, når dagene i den kommende tid langsomt bliver køligere.

© Christina Kayser Onsgaard

Ægteparret Bettina og Thomas Beltner

© Christina Kayser Onsgaard

Spiseafdelingens fortættede stemning og rustikke udtryk er et glimrende eksempel på indretningsstilen hos parret Beltner. Langbordet fra Vila Collection er sat sammen med tunge vintagestole fra Sorø Møbelfabrik, som parret har fundet på auktion. Den rektangulære sorte loftslampe er ligeledes købt på auktion, mens blomsterdekorationen er fra De Fire Årstider. En stor samling fyrfadsstager lavet i horn fra OiSoiOi er placeret midt på bordet.

© Christina Kayser Onsgaard

Bag komfuret er monteret to store granitfliser, der falder perfekt ind i vægfarven, men som med deres rustikke struktur definerer madlavningsområdet og samtidig beskytter væggen mod fedtstænk.

© Christina Kayser Onsgaard

En dramatisk sortgråbrun vægfarve er valgt til køkken-alrummets bagvæg som modspil til de stringente køkkenelementer i højglans fra Kvik. Gulvet er lagt med italienske travertinfliser.

© Christina Kayser Onsgaard

Et smukt stemningsfuldt hjørne af stuen. Også her har Bettina Beltner tænkt i materialer med forskellige udtryk og overflader, mens en overordnet farveharmoni skaber helhed. Dyrekraniet med sirligt udskåret mønster har Thomas Beltner fundet på auktion, mens de øvrige pyntegenstande er samlet på rejser og markeder. Det lille grafiske maleri har Bettina Beltner selv malet. Bordet er fra House Of Furniture.

© Christina Kayser Onsgaard

Bettina Beltner foretrækker at kombinere en rå, maskulin stil med det feminine bløde. Et fint eksempel på det er sofabordets rustikke bordplade og stringente jernkonstruktion i selskab med en smukt patineret læderstol fundet på auktion. De skaber en fin kontrast til den velourbetrukne puf, sofaen fra Bolia og puderne i sølvstof. På bordet har Bettina samlet et stemningsfuldt tableau af patinerede potter, stager og en efterårsbuket, der fanger farverne i rummet.

© Christina Kayser Onsgaard

Huset har to stuer i forlængelse af hinanden. De er indrettet med hver deres sofa og et gennemgående farvetema for at skabe forbindelse og ro mellem rummene. To ens loftslamper i hver stue fra Design By Us skaber også harmoni. Stigereolen er fra My Hideaway.

© Christina Kayser Onsgaard

Mellem husets ældre del og den nye tilbygning er der etableret en skøn gårdhave belagt med herregårdssten. Bettina Beltner har indrettet haven, som hun bor i huset: med ting, som er rare at kigge på, og et balanceret miks af lette, feminine detaljer og mørke kontraster. Havemøblerne har parret fundet på auktion.

© Christina Kayser Onsgaard

Der er udgang til haven og terrassen fra flere af husets smukke terrassedøre.

© Christina Kayser Onsgaard

Blomster og småbuske i krukker, potter eller kurve, som nemt kan flyttes rundt, er en god idé - hvis du spørger den travle butiksejer, især hvis man ikke er til store bede, som kræver meget havearbejde. Bare husk at vande dine krukker, tilråder Bettina Beltner. Alle kurve, lygter og krukker er fra hendes butikker.

© Christina Kayser Onsgaard

Haven er frodig med tæt og spændende beplantning, og Bettina Beltner har indrettet flere små læ- og hyggekroge under de gamle frugttræers skygge.