Designchefens smukke villa fra 1930'erne

Manden bag Mater, Henrik Marstrand, bor med sin familie i en typisk 30'er-villa i Virum, som helt i tidens ånd har fået en makeover, så den matcher en moderne familie anno 2017 ... men det er gjort med respekt for husets sjæl og med et link til 30'erne.

Huset er rammen om livet for familien
© Pernille Kaalund

På den stille villavej i Virum ligger huset, som udefra stadig ligner sig selv helt tilbage fra 1930'erne, da det blev bygget. Dog har huset fået en tilbygning engang i 90'erne, så familien Marstrand i dag har 130 m2 plus de 110 ekstra beboede m2 i det høje kælderplan. Huset, der er rammen om livet hos familien Marstrand, er perfekt for Henrik, der har designfirmaet Mater, hans kone, Mette, der er jurist, og pigerne Olivia og Sophia, og ikke mindst det nye medlem af familien, en tornado i form af golden retriever-hvalpen Bailey.

Efter at familien flyttede ind, er der ændret markant på husets oprindelige rumfordeling. Særligt Henrik havde ideer til, hvordan husets funktioner skulle ændres for at kunne dække en moderne families daglige behov. Vægge blev fjernet, så de oprindelige (mindre) rum nu er blevet til lyse og større arealer, så både pladsen og lyset fra vinduerne udnyttes maksimalt.

Nu er husets største og centrale rum blevet et stort lyst rum, hvor dagslyset vælter ind. Et rum, der efter væggene er fjernet, både er indrettet med nyt moderne køkken og en skøn spiseplads. Denne ændring af 30'er-arkitekturen betyder, at man i dag kommer fra hoveddøren ind i en mindre smal entré, og derfra direkte videre til det store nye lyse leverum, hvor der er plads til både mennesker og dyr.

Bag spisepladsen er der nu et kig gennem glasdørene ind til en lille stue, hvor den store bløde sofa nu er familiens naturlige samlingssted. Herfra er der også dør ud til den gang, der kæder alle rummene sammen, det gælder både badeværelset, et gæstetoilet, Sophias værelse, et mindre gæsteværelse og et lyst dejligt soveværelse, der har døre ud til haven. Som "snart teenager" har Olivia på tolv år valgt et værelse i det høje kælderplan.

Selve indretningen hænger også sammen, naturligvis med en del af Maters møbler, der med sin altid enkle og grafiske nordiske stil medvirker til en rolig, harmonisk – og personlig – stil.

BILLEDE Den grå væg i køkkendelen giver en god effekt, ligesom rammen om glasdøren ind til sofastuen.

Henrik og Bailey
© Pernille Kaalund

Henrik Marstrand med familiens kæledække, Bailey, i sofaen med Maters Bowl Table-borde designet af Ayush Kasliwal foran. Trævæggen er fra firmaet 2Rethink. Træet, der fås i sektioner, og som kan sættes sammen efter eget ønske, produceres af Wonder Wall Studio.

Grafisk smukke stole fra 1950'erne
© Pernille Kaalund

Det er plakaten med palmen, der først fanger øjet, når man kommer fra entreen ind i køkken-spiserummet. Den er fundet hos Manduro. Den er perfekt sammen med spisebordet, der er en lakeret træplade, med genbrugsmetalben under, der er blevet malet sorte. Tremmestolene J81 fra 1950'erne, er grafisk smukke omkring bordet i det lyse rum. De er tegnet af Jørgen Bækmark og fra FDB Møbler. De viste modeller er udført i Maters karakteristiske gråbejdsede farve og sælges kun i udlandet. De agernformede LED-lamper, Terho, er også fra Mater.

Et nordisk-japansk touch
© Pernille Kaalund

Så skøn kan en kop te se ud. Servicets rå stil passer til det rustikke gamle bræt, det hele står på, lidt nordisk-japansk. Servicet er fra Design Republic i Shanghai, designet af Neri&Hu.

Dejligt stort og åbent køkken
© Pernille Kaalund

Køkkenet i det nye store, lyse rum er fra Kvik.

Runde spejle med læderrem
© Pernille Kaalund

De runde spejle med læderrem passer formmæssigt til Maters runde borde. De hedder Sophie Mirror og er designet af Jean-Francois Merillou.

Sort og anderledes håndvask
© Pernille Kaalund

I badeværelset er en af Maters
 sorte Bowl Tables blevet til en delikat og anderledes håndvask. Det flotte armatur, der passer perfekt, er fra Hans Grohe.

Rustikt badeværelse med en smule natur
© Pernille Kaalund

Husets store badeværelse, 
der ligger i forbindelse med soveværelset,
er nu fornyet med Stucco Italiano-gulv og en glasvæg i jernrammer ind til brusenichen. Jernrammen er lavet af Smedeværkstedet Adax. Væggene inde i nichen er overfladebehandlet ligesom gulvet.

Mos på badeværelset
© Pernille Kaalund

Rundellerne i tørret mos er fra 2Rethink og hedder 
Mr Moss.

Brugt og smukt
© Pernille Kaalund

De gamle brædder
 er endt som skulptur på gæstetoilettet.

Opbevaringsskab med metallåger
© Pernille Kaalund

Det lille opbevaringsskab 
i træ under Sophie Mirror-spejlet fik metallåger på, og en gammel udhulet træstamme fra et boldværk fra en havnemole, produceret af Oak3Design, 
er her brugt som vask. Armaturet er fra Hans Grohe. Lågerne er lavet af Smedeværkstedet Adax. Her er gulvet også behandlet med Stucco Italiano.

En stille stund i hjørnet
© Pernille Kaalund

Stolen Shell Lounge Chair
 i stuehjørnet er perfekt sammen med det nye Accent-bord af Space Copenhagen og LED-lampen Ray Table Lamp designet af Peder Jessen – et miks af Maters design under de hængende grønne planter.

Fliser som kunst
© Pernille Kaalund

Smukke fliser danner her et ”billede” på væggen i soveværelset. Fliserne er fra Mosaikhjørnet. Her er Maters taburet Low Stool i en lys udgave brugt som kontrast til vægfarven.

Stilrent og roligt soveværelse
© Pernille Kaalund

Ligesom i stuen er der også her i soveværelset malet mørk grå på væggene. Det giver rummet karakter. Loftlamperne er købt hos Light-Point og er fra Designlite. Taburetterne Low Stool ses her i en anden variant.