Den store drøm

I Hørsholm ligger en udlevet drøm. Nemlig Pernille Grenaae og Jens Hauges selvbyggede hus med et særligt, iøjenfaldende tag og en åben planløsning, der lukker lyset ind og bringer familien sammen.

© Tim Bjørn

En milliard kroner. Så meget er Pernille Grenaae og Jens Hauges hus på 189 m² i Hørsholm værd. I hvert fald hvis man spørger dem, for de har selv fundet grunden, tegnet og bygget det hele med optimalt resultat. Og oplevelsen med at bygge selv var en så stor succes, at de er klar på at gøre det igen.

Jeg har altid drømt om at tegne mit eget hus, og vi er på ingen måde blevet skræmt af det. De problemer, man oplever undervejs, fortrænger man nok bare lidt. Det er lidt ligesom med en fødsel.

Selv om det kan være slemt, når man er midt i det, så gør man det jo gerne igen, siger Jens Hauge, der til daglig er konsulent inden for outsourcing.

Parrets største udfordring i projektet var at finde grunden. De boede i lejlighed på Frederiksberg og kiggede på rigtig mange grunde, da de fandt denne grund i Hørsholm nord for København jublede de, fortæller Jens Hauge.

© Tim Bjørn

Pernille Grenaae (38) er advokat, og Jens Hauge (37) arbejder til daglig som konsulent inden for outsourcing, men i fritiden gør han sig både som arkitekt, håndværker og designer. Parret har to børn, Lucas på et og Mille på fem år.

© Tim Bjørn

Det er husets buede tag der virkelig får Jens Hauges drømmeprojekt til at skille sig ud fra andre boliger.

© Tim Bjørn

Husets hjerte er det store køkken-alrum der i kraft af den specielle gangbro er i åben forbindelse med stue og kontor på førstesalen. Det lyse spisebord i zebranotræ er fra Interstudio, mens stolene er fra italienske Catifa. Lampen hedder Random Light og er fra Moooi.

© Tim Bjørn

Køkkenet fra Bulthaup virker – på trods af sin imponerende størrelse – ganske diskret i rummet på grund af den rolige grå farve. Haven synes helt tæt på grundet de store vinduer. Brændeovnen er fra Lotus.

© Tim Bjørn

Gangbroen kom til Jens Hauge i en drøm, og den sikrer, at husets planløsning kunne holdes helt åben. Af samme grund er der valgt helt klart glas til afskærmningen, som Jens Hauge også selv har stået for. Her ses kigget fra opholdsstuen over til kontorafdelingen og ned i køkken-alrummet.

© Tim Bjørn

De store vinduer i to etager år lyset til at vælte ind i husets opholdsrum. Her ses køkken-alrum og stue fra kontoret.

© Tim Bjørn

Jens Hauge er ikke bare arkitekt på eget hus. Han er også designer. Hvis der er noget, han gerne vil have, men som ikke findes, så laver han det, siger han. Og han ville gerne have en lampe lavet af bly, fordi han synes, at det har sådan en flot lød, og derfor designede han denne lampe, der har været udstillet i CasaShop og nu hænger på væggen i husets indgangsparti.

© Tim Bjørn

Husets store badeværelse byder nærmest på hulestemning på grund af den grå farve på væg og gulve. Jens Hauge har selv lavet badeværelsesmøblet i det flotte zebranotræ og med bordplade i corian fra Bordpladen.dk. Fliserne er fra Banio, mens kar og wc er designet af Philippe Starck for Duravit.

© Tim Bjørn

På husets ene side langside har parret fået en stor træterrasse med direkte udgang fra både køkken-alrum og soveværelse. Jens Hauge fortæller, at det har betydet meget for ham at få naturen tæt på, fordi haven betyder, at de nu rent faktisk kan se og mærke, at årstiderne skifter. Noget, som de ikke mærkede på samme måde, da de boede i lejlighed inde i byen. Havemøblerne er fra Indecasa.