Bag den røde dør

Familien Lindquist var ikke i tvivl om, at det var drømmehuset, de havde fundet på bakken i Ugelbølle på Djursland. Udsigten er bjergtagende, og den arkitektoniske, sorte perle er spækket med lys.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er udsigt til smukke Kalø Vig fra det helt sorte hus med den meget røde dør. Vi befinder os på Djurslands sydkyst i den lille by Ugelbølle, hvor en sort arkitekturperle bugter sig op ad den stejle grund på en vej, der så poetisk kaldes Gåsebakken.

Bag den sorte facade med de store vinduer bor Gert Lindquist med sin kone og deres to børn på seks og tre år. – Vi faldt for huset og stilen, allerede da det var i gang med at blive bygget, og var solgt med det samme, fortæller Gert Lindquist, der til daglig arbejder som Nordic Marketing Manager i Hi-Fi Klubben.

Den tidlige overtagelse gjorde, at familien kunne gå i dialog med Baks Arkitekter fra Århus, som har tegnet huset. Derfor kunne familien selv være med til at bestemme, hvordan det skulle opbygges indvendigt og desuden bestemme rumfordelingen. – Det, vi for alvor faldt for, var lyset og udsigten fra første sal, som er fuldstændig formidabel.

© Andreas Mikkel Hansen

Fra den 25 m² store terrasse er udsigten over Kalø Vig smuk og en god grund til, at familien bare måtte købe huset. Møblerne er fra Living Collection.

© Andreas Mikkel Hansen

Garagen er bygget ind i huset og ligger i forbindelse med den 75 m² store kælder. Den var dog ikke helt bred nok til to biler, og derfor har familien bygget en ekstra garage ved siden af.

© Andreas Mikkel Hansen

Det er Køkkensnedkeren der har leveret det specialbyggede køkken i sortbejdset ask med en hvid plade i corian. De brede gulv-planker i fuld længde er fra Dinesen Gulve.

© Andreas Mikkel Hansen

Gert Lindquist og familien var ikke i tvivl og købte huset, før det var færdigt. Det havde den fordel, at de selv kunne styre blandt andet rumfordelingen.

© Andreas Mikkel Hansen

Udsigten fra det store køkken er imponerende smuk, og det er ikke uden grund her, at familien opholder sig mest.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er direkte adgang 25 m² store terrasse fra køkkenet, og på varme dage er dørene sjældent lukkede. De sorte blomster-kummer er speciallavet af Blomsterværkstedet i Skanderborg og går igen andre steder i huset, for at skabe sammenhæng i udtrykket.

© Andreas Mikkel Hansen

Stolen og sofaen i stuen er fra BoConcept. Bordet har Gert Lindquist selv lavet. Det store foto fra New York er købt i Ikea. Standerlampen AJ Gulv er designet af Arne Jacobsen og forhandles af Louis Poulsen. Øverst i billedet ses to højttalere, der er indbygget i loftet.

© Andreas Mikkel Hansen

De hvide kasser fra Clic gemmer på en del af husets hi-fi-system, Sonos. Den hvide Schelly- og den brune Aero-stol er fra BoConcept. Ved siden af NAD-fladskærmen ses aflange B & W-højttalere, der på smukkeste vis er malet og bygget ind i væggen. Læg mærke til, at alle ledninger er skjult.

© Andreas Mikkel Hansen

I badeværelset virker de sorte italienske klinker fra Flisegalleriet som en stærk kontrast til det hvide badekar fra Duravit designet af Phillipe Starck. Armaturerne er fra Vola, og det farverige håndklæde fra italienske Missoni.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien måtte tage et vindue ud for at få det fem meter lange spejl ind i badeværelset. Armaturene er fra Vola, og den lange bordplade er fremstillet i corian. Lamperne er fra Møller & Rothe.

© Andreas Mikkel Hansen

Det lyse soveværelse er adskilt fra resten af huset med en skydedør, som i dagtimerne åbnes, så hele stueplanen bliver ét stort rum.