Afhængig af farver

Der er ingen tvivl om, at Carin Panton von Halem er sin fars datter. Hendes hus i Sydtyskland står som en unik hyldest af hendes far, Verner Panton.

© Andreas Mikkel Hansen

Glad gul, orange, knaldrød, grå, skarp pink, grøn, mørkeblå. Læg dertil et væld af kunstværker og en overvældende samling af unikke Panton-møbler og -lamper.

Det kan tage pusten fra enhver. Der er intet dæmpet eller kedeligt over det farveorgie, som møder én, når man træder ind i Carin Panton von Halems bolig, der ligger i Sydtyskland.

Datteren af en af Danmarks mest berømte designere, Verner Panton, er gået hele vejen. De tre sammenhængende stuer, der indeholder bibliotek, dagligstue og spisestue er knaldrøde. Vægge, lofter, dørkarme, paneler, møbler.

Alt har fået den varme og stemningsfulde farve. Køkkenet er gult, en anden dagligstue og kontoret er brændende orange, entreen og det ene drengeværelse står i fuldt flor i en skarp grøn, mens soveværelset er en modig skarp pink.

© Andreas Mikkel Hansen

Carin Panton von Halem i sit orange kontor i husets tilbygning. Lyskunsten bag hende hedder Motherfuckers never die er af den sydamerikanske, meget politiske kunstner Jota Castro. De to borde er af italiensk design, mens stolene er Verner Pantons Tivoli-stole.

© Andreas Mikkel Hansen

De to stole af Verner Panton i soveværelset har hans datter fundet på en auktion, og de passer perfekt i farven til dette rum.

© Andreas Mikkel Hansen

Den store seng og gærdet er specialfremstillet af en snedker. Midt på gærdet står et tekstiltryk, som Verner Panton har lavet. Det forestiller Carins mors, Marianne Pantons, læber og blev lavet til Visiona 0 i Köln i 1968.

© Andreas Mikkel Hansen

Fra det gule køkken Fra det gule køkken har man et fint kig hele vejen igennem den orange stue og kontoret helt ned til skydedøren, der fører ud til poolen. På væggen over blomsten i døråbningen hænger negativet til det fad, som Verner Panton kun producerede tre af, og hvoraf de to står i Carin Panton von Halems hjem.

© Andreas Mikkel Hansen

Den orange stue tæt på poolen har store skydedøre, så der kan åbnes helt op ud til haven. På kaminens ene side danser en blomst. Video-installationen er af kunstneren Jennifer Steinkamp. Sofaerne er specialfremstillede, så Carin Panton

© Andreas Mikkel Hansen

I gangen på tilbygningens førstesal står én ud af 21 unikke Art Chairs, som Verner Panton fremstillede til en udstilling i 1981. Stolene er egentlig Verner Pantons berømte S-stol, som er blevet skåret i forskellige former.

© Andreas Mikkel Hansen

Den ekstra spisestue som ligger i det ene hjørne af haven, er holdt i grønt for at passe til den omkransende natur. Verner Pantons Tivoli-­stole er netop kommet i grøn også. Bordet er fra Rausch, og i baggrunden ses en række af Verner Pantons Phantom-stole.

© Andreas Mikkel Hansen

Set udefra er huset også spektakulært. Det består af to forskellige hustyper; et fra 1956 og et fra 2003. Det oprindelige hus købte parret i 1997, og de har forvandlet det ved blandt andet at male skodderne i den samme grønne farve som græsplænen.

© Andreas Mikkel Hansen

En af Carin Panton og Clemens von Halems sønner plasker i poolen, der med sin meget klare blå farve spiller op mod boligens farveholdning.

© Andreas Mikkel Hansen

Carin Panton og hendes mand Clemens von Halem i deres knaldrøde dagligstue. Hun arbejder – efter at have været på Galerie Hans Mayer i Düsseldorf i en årrække – nu med sin fars design, mens Clemens von Halem har en urbutik, der sælger både eksklusive armbåndsure og antikke bordure.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er holdt helt i gult og bag spisebordet hænger et af Carin Panton von Halems yndlingskunst-værker af Silvie Fleurie. På bordet står en anden favorit, nemlig lysestager af Bjørn Wiinblad.

© Andreas Mikkel Hansen

Den specielle kunst på væggen, skabt af tråd, er kreeret af kunstneren Ernesto Neto. Det orange sofabord er ligesom sofaerne specialfremstillet til huset. For at få de rigtige farver er en del møbler og skabe special­produceret af en snedker. Fadet har Verner Panton skabt, og der findes kun det ene i støbt aluminium.

© Andreas Mikkel Hansen

Det røde bibliotek er som de fleste andre steder i Carin Panton von Halems hjem møbleret med Verner Pantons design. I det venstre hjørne står hans Hjertestol, og i højre er det Peacock Chair fra 1960. Lampen Globen hænger over Pantonova-bordet, mens lyskunsten på væggen er af Jean Luc Moerman.

© Andreas Mikkel Hansen

Synet, der fik Carin Panton von Halems mand til at forstå sin kones og afdøde svigerfar, Verner Pantons, kærlighed for farver. Parret byggede denne del af huset i 2003, og rummenes konsekvente farveholdning er meget tydelig set fra haven om aftenen.

© Andreas Mikkel Hansen

Carin Panton og Clemens von Halem har også en udendørs spisestue i form af det lille ekstra rum, som blev bygget samtidig med husets tilbygning i 2003. Bordet er fra Rausch, der laver havemøbler, og Tivoli-stolene er i den nye grønne farve. De to glasvægge kan, som det ses her, trækkes helt til side.