60'er-sjæl ved Øresund

Efter otte år i New York vendte Lulu og Nicolai Henckel, hjem fra USA. Med sig havde de to børn, en container med møbler – og en masse ideer til en gennemgribende ombygning af deres nye 60’er-villa i Nordsjælland.

© Mikkel Strange

Gennem otte år havde ægteparret Lulu og Nicolai Henckel drevet deres eget smykkefirma i New York. I 2003 var deres første barn Alva blevet født, og sønnen Mingus var på vej. Samtidig gik parret med planer om at åbne et dansk modesite på internettet. Det var tid til at vende hjem.

I foråret 2005 solgte Lulu og Nicolai deres fælles smykkefirma, men var inden da begyndt at lede efter bolig i Danmark. Fordi parret stadig boede i New York, mens de ledte efter et nyt hjem i Danmark, kunne de ikke gå på traditionel rundvisning hver søndag. De studerede derfor fotos af villaer, som danske ejendomsmæglere sendte til dem.

De var klar over, at deres nye hjem ikke vil blive som deres ”loft” i New York — i en fabrik med rå nedslidte murstensvægge og store jernvinduer, der badede rummene i sollys. Men lys skulle der være. –

© Mikkel Strange

Den overdækkede terrasse var en del af det oprindelige byggeri, men den blev udvidet betydeligt ved ombygningen. Kurvemøblerne i flettet plastic er fra Ilva.

© Mikkel Strange

Lulu & Nicolai Henckel ejer og driver sammen internetshoppen youheshe.com. De har tre børn, Alva på fem, Mingus på fire år og Maximus på otte måneder.

© Mikkel Strange

I stuen oplever man til fulde den ekstraordinære udsigt.

© Mikkel Strange

Fra entreen er der et par trin op til køkkenet og stuen. Foran ses Arne Jacobsens Syver-barstol. Det er en 50-års-jubilæumsvariant, som produceres af Fritz Hansen til ære for den originale Syver, som Arne Jacobsen tegnede i 1955.

© Mikkel Strange

Bellevue Strandbad der ligger ud til Strandvejen nord for København, er en del af Arne Jacobsens berømte badeanlæg fra 1932, hvortil han også tegnede de karakteristiske blåstribede livreddertårne. Mellem træerne bor familien Henckel.

© Mikkel Strange

Loftet i huset er overalt i lyst fyrretræ, som har fået en mørk patina gennem de seneste 45 år. Den samme slags brædder er brugt på halvdelen af den overdækkede terrasse, hvilket skaber en fornemmelse af, at terrasse og stue er et stort rum, kun adskilt af de store skydedøre i glas. Stolene og bordet er fra Ilva, og det blomstrede vattæppe er fra Daisy.

© Mikkel Strange

Køkken, spisestue og stue har efter ombygningen fået hver deres placering i det åbne rum, der vender ud mod Øresund. Men fordi skorsten og pejs er placeret i midten, giver det en oplevelse af tre selvstændige rum.

© Mikkel Strange

Fra køkkenet er der frit udsyn over spisestuen til Øresund. Spisebordet er epoxylakeret mdf-plade. Spisebordsstolene er hjembragt fra New York. Det er nye DSR-stole, designet i 1950 af Charles Eames. På kogeøen står en musselmalet tekande og kaffekande fra Den Kongelige Porcelainsfabrik.

© Mikkel Strange

Køkkenelementerne er fra italienske Boffi. I bag- grunden skimtes nedgangen til entreen, der leder videre ind i den bageste del af huset, hvor børne- og soveværelser samt badeværelse ligger placeret.

© Mikkel Strange

Hele badeværelsets endevæg er en glasvæg med stor skydedør, der åbner ud til en ugeneret krog bag huset, så badet kan nydes med en følelse af at befinde sig i det fri.

© Mikkel Strange

Terrassen løber stort set hele vejen rundt om huset. Havestolen er fra ABC Carpet & Home i New York.

© Mikkel Strange

I soveværelset står to Le Corbusier-stole i hvidt læder. Stolen blev præsen-teret i 1929 på en udstilling i Paris. Den er tegnet af Le Corbusier, Pierre Jeanneret og Charlotte Perriand i samarbejde. Den utraditionelle loftslampe er fra Design By Us, og sengetæppet er en gave købt i Helsingør fra Nicolai til Lulu Henckel.

© Mikkel Strange

Parret har helt bevidst ladet nogle af husets gamle materialer overleve den omfattende renovering for at bevare husets sjæl. Det gælder fx den grønlandske marmor i entreen.

© Mikkel Strange

Badeværelset er holdt i sort og hvidt med en grøn udsigt. Badekarret er designet af Philippe Starck og er fra Duravit. Fliserne på gulvet er italienske og købt i Frankrig. Lysekronen og den kinesiske taburet er købt i New York hos ABC Carpet & Home. Det sorte vaskemøbel er udført af en lokal snedker efter Lulu og Nicolai Henckels anvisning. Vaskene er designet af Philippe Starck.