© depositphotos.com

Boligkøb: Sådan får du drømmeboligen i hus

Boligkøb er én af de største investeringer vi kaster os ud i, hvorfor det er enormt vigtigt at have styr på alt fra beliggenhed, størrelse og tilstand til jura.

Din bolig er din oase, din base, dit helle. Derfor er boligkøb også én af de vildeste og vigtigste investeringer, du kan begive dig ud i. Du skal ikke stille dig tilfreds, før det føles som at komme hjem. Derudover skal du også sikre dig, at de juridiske aspekter er på plads. Af samme grund kan en boligadvokat være din bedste ven på købsrejsen.

En boligadvokat er også en investering

Der er ikke nogen tvivl om, at en ejerbolig er en investering af den helt store kaliber. Men faktisk kan du også se en boligadvokat som en lille investering. På sigt kan den nemlig vise sig at blive ret vigtig. Din boligadvokat kan nemlig hjælpe dig med at gøre en god handel, på både den korte og den lange bane.

Boligadvokatens fornemmeste opgave er at varetage dine interesser i handlen. Eftersom ejendomsmægleren altid vil være sælgers mand, er det en stor fordel at have en boligadvokat, som helt og holdent står på din side. Det giver ikke bare sindsro, men optimerer også dine chancer for at få drømmeboligen i hus – til en pris, der er fordelagtig for dig.

Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

  • En boligadvokat forhandler med ejendomsmægleren om en pris, som er god for dig.
  • Advokaten forhandler med mægleren om betingelser og vilkår for overtagelsen.
  • Din boligadvokat rådgiver dig om alle juridiske aspekter ved boligkøbet.
  • Han eller hun gennemgår købsaftalen og godkender handlen.
  • Boligadvokaten udformer rådgivnings- og godkendelsesbeskrivelse.
  • Advokaten udarbejder tinglysning af skøde og refusionsopgørelse.
  • Vedkommende tager sig af dialogen med banken og ejendomsmægleren.

Sådan vælger du en boligadvokat

Valget af boligadvokat er naturligvis ikke lige så vigtigt som valget af drømmeboligen, men det er alligevel ret vigtigt. Når du skal vælge et firma, er det en god idé at kigge på kundetilfredshed og erfaring. Du bør også lægge vægt på, at advokaten er nem at komme i kontakt med, og at vedkommende formår at oversætte komplicerede juridiske begreber til et forståeligt sprog.

Det kan også være fordelagtigt, at advokaten i høj grad arbejder digitalt. På den måde behøver du nemlig ikke transportere dig, hver gang I skal have et møde. Du kan overveje et firma som NEMADVOKAT, der opfylder alle de kriterier, vi har gennemgået her.

Stil dig ikke tilfreds med andet end drømmeboligen

Fordi et boligkøb er så stor en investering, skal du ikke lade dig nøje. Du skal sikre dig, at beliggenheden passer perfekt til dig og din økonomi. Det samme gælder for størrelsen og den tilstand, du køber boligen i. Foretrækker du at betale for et nyrenoveret hjem, eller er du mere til en gør-det-selv-bolig med en lavere købspris?

Det er alt sammen aspekter, som er værd at overveje, ligesom din økonomiske situation selvfølgelig skal tages nøje i betragtning. Det hele skal spille, for at du får alvor kommer hjem.