Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lækker brombærtærte med chokolade

Buskene bugner af frugt og bær lige nu, og det har inspireret Camilla fra Blueberry Tales til en skøn brombærtærte med chokolade.

brombærtærte opskrift chokolade blueberry tales

© Atelier Ea

blueberry tales brombærtærte flormelis

© Atelier Ea

Brombærtærte og mørk chokolade cremeux

(En tærte á 25 cm)

Det skal du bruge:

Tærtedej

  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram rugmel
  • 90 gram flormelis
  • En knivspids fint havsalt
  • 120 gram koldt usaltet smør
  • 1 æg

Mørk chokolade cremeux

  • 230 gram fløde, 38%
  • 240 gram sødmælk
  • 400 gram 70% mørk chokolade, finthakket
  • 6 æggeblommer
  • 2 spiseskefulde balsamicoeddike

Samling

  • Masser af brombær
  • Flormelis

Sådan gør du

Tærtedejen

  1. Start med at riste rugmelet i en pande ved lav temperatur indtil det begynder at blive let brunt.
  2. Det vil fremhæve melets lækre rugsmag. Hæld melet ud på en stor tallerken og bred det ud, så det køler af hurtigere.
  3. Tilføj hvedemel, rugmel, flormelis og salt til en stor skål and rør det sammen.
  4. Skær smørret ud i små firkanter, tilføj det til melet og gnid det mellem fingrene indtil smørstykkerne er på størrelse med brødkrummer.
  5. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen. Dæk dejkuglen med husholdningsfilm, giv den et let tryk, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  6. Smør din tærteform. Rul dejen ud på en meldrysset overflade indtil dejen er 5 mm tyk.
  7. Flyt dejen over i den smurte tærteform, og skær eventuelle overskydende kanter væk.
  8. Prik huller i dejen med en gaffel og lad dejen hvile yderligere 30 minutter i køleskabet.
  9. Forvarm ovnen til 200 C, læg et stykke folie ovenpå tærtebunden og fyld den op med tørrede bønner eller ris.
  10. Bag tærtebunden i 20 minutter. Fjern folie og bønner/ris, og lad tærtebunden bage videre indtil bunden ser tør ud og kanterne er gyldne.
  11. Lad tærten køle af på en rist mens du forbereder din cremeux.

Mørk chokolade cremeux

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Kom mælk og piskefløde i en lille kasserolle og varm det op til kogepunktet.
  3. Fjern kasserollen fra varmen. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, så det kun lige er en ensartet masse.
  4. Hæld lidt af den varme mælk ned i æggeblandingen under piskning og hæld derefter det hele tilbage i kasserollen.
  5. Varm cremen op under omrøring over svag varme, til den legerer ved 85 C (brug gerne et sukkertermometer).
  6. Tag den straks af varmen og sigt 950 gram af cremen gennem en sigte over skålen med den hakkede chokolade.
  7. Lad den varme creme stå og smelte chokoladen i 2 minutter.
  8. Rør så energisk i midten med en gummidejskraber til der opstår en ensartet masse.
  9. Hæld cremen over i den færdigbagte tærtebund og sæt den på køl.

Samling

  1. Så snart cremen er kølet ned og begyndt at sætte sig (efter 15-20 minutter), kan du pynte med brombær på toppen.
  2. Sæt tærten tilbage i køleskabet til den har sat sig helt, cirka 6 timer.
  3. Drys med flormelis før servering.