Verdens længste skyskraber på vej i New York

Kampen mellem storbyerne om at bygge den HØJESTE skyskraber i verden har taget en ny drejning. Med The Big Bend vil Oiio Studio i stedet skabe verdens LÆNGSTE højhus.

The Big Bend
© oiiostudio.com

I New York er der en trend mod slanke skyskrabere. Det skyldes nogle tekniske detaljer i byens lovgivning. Det er nemlig lettere i The Big Apple at få byggetilladelse til at bygge slankt og højt end bredt og samtidig højt.

Med de restriktioner er det svært at slå Kuala Lumpurs tvillingetårne eller Burj Khalifa i Dubai i højden med prestigiøse skyskrabere. Det har den amerikansk græske tegnestue Oiio Studio taget konsekvensen af.

Krampe
© oiiostudio.com

Manden bag Oiio Studio, Ioannis Oiaonomou, foreslår i stedet en todelt skyskraber, som skal mødes oppe i skyerne. Formen minder om en en gigantisk bøjet krampe. Bygningens to ben skal efter planen læne sig opad af en allerede eksistrende historisk bygning tæt på Central Park.

Den længste bygning i verden
© oiiostudio.com

The Big Bend vil højdemæssigt ikke slå hverken Shanghai Towers eller Burj Khalifa i Dubai. Den vil derimod med sine 4000 feets (ca. 1219,2 meter) angiveligt blive den længste bygning i verden.

Hvad med elevatoren?
© oiiostudio.com

Arkitekten indrømmer, at der tilbagestår et problem med elevatoren. Det kan nemlig vise sig lidt vanskeligt at udtænke en elevator, der kan gøres fortløbende i hele bygningens længde.

Læs mere om The Big Bend og om skyskrabertrenden i New York på Dezeen.