To nye hoteller på en dag

I aften har to designhoteller i København officiel åbning efter at have undergået omfattende renoveringer. Samtidig er der flere nye hoteller på vej det kommende år. Hvad er det, der sker?

© Hotel Skt. Petri

Det boomer på hotelscenen i København i disse år. Det forklarer Michael Telling, der tidligere har været direktør for flere københavnske hoteller, og nu er partner i rådgivningsfirmaet Telling & Nesager, der rådgiver om hoteldrift.

– Fra 2015 til 2016 har København været et af de steder i EU, der har performet bedst. Det betyder, at efterspørgslen efter hotelværelser er steget kraftigt, og det er noget, der bliver kigget på, for dem, der bygger hoteller, ser på, hvor der er vækst.

Den virkelighed bliver mere konkret her til aften, hvor både Hotel Skt. Petri og Hotel Danmark har officiel åbning efter større renoveringsarbejder.

© Hotel Skt. Petri

Hotel Skt. Petri har i 14 år ligget i det tidligere Daells Varehus i Krystalgade i København i 14 år, men genåbner ved en stor fest i aften. Målet er ifølge hoteldirektør Jesper Stubgaard, at det nyrenoverede hotel skal være i top tre blandt luksushoteller i København.

  • Vi har trykket "ctrl+del" på det tidligere hotel og har bygget 20 helt nye værelser, som vi har brugt som testværelser. De stod klar i maj 2016. Derefter renoverede vi de resterende 268 værelser samt lobby og øvrige faciliteter, siger Jesper Stubgaard.
© Hotel Skt. Petri

Hotel Skt. Petris nye stil er baseret i det nordiske, men med et internationalt touch.

– Et hotelværelse skal kunne mange ting og indeholde mange funktioner, og jeg mener, at det er vigtigt at et moderne hotelværelse også kombinerer flere typer materialer. Vi har lavet en strukturvæg i alle værelser, som giver en visuel oplevelse og står som et kunstværk i hvert værelse, siger Jesper Stubgaard.

I det hele taget spiller kunst en vigtig rolle i Hotel Skt. Petri, hvor dansk samtidskunst vil gå som en rød tråd gennem både værelser, lobby og andre områder. Målet er at skabe et umiskendeligt dansk præg, så gæsterne føler, at det er København, der opholder sig i. Og det er lige sådan, man skal tænke hoteller i Danmark, mener Michael Telling.

– Det er en generel tendens, at folk ikke længere vil have standardhoteller. Den tid, hvor man ville have den samme slags hotel, uanset om man var i København, Berlin eller New York er forbi. Folk vil have personlige hoteller, som ikke ligner et standardhotel, mener han.

Hoteldirektør Jesper Stubgaard forklarer, at der er lagt vægt på kvalitet og klassikere i indretningen. Fx har Flos lavet en specialproduktion af unika-lamper til hotellet, som her på fotoet Snoopy-lampen, og der er i det hele taget valgt designmøbler, der både kan holde og også kan tåle at blive brugt.

– Et hotelværelse lever et hårdt liv, for hotelgæster passer ofte ikke lige så meget på, som når de er hjemme. Derfor har vi valgt møbler af høj kvalitet. Det betyder samtidig, at vi har ét udtryk, når vi åbner, men efterhånden vil møblerne få en coolness og patina, siger Jesper Stubgaard.

© Hotel Skt. Petri

Udover de overnattende gæster har Hotel Skt. Petri også tænkt de almindelige københavner ind i rammerne.

– Vores største issue er, at mange københavnere tror, at hoteller kun er til for dem, der bor i dem. Jeg ønsker at vores lobby skal emme af folk, der sidder og arbejder eller holder små møder. At man mærker et buzz, når man tjekker ind, siger Jesper Stubgaard.

© Hotel Danmark

Aftenens anden hotelåbning foregår på Hotel Danmark, der er en del af Brøchner Hotels. Hotel Danmark har foretaget en løbende renovering, og eventuelle gæster har derfor allerede boet i de nye omgivelser. Den officielle åbning sker dog først her til aften.

© Hotel Danmark

Når vores lille lands navn indgår i hotelnavnet, forpligter det – og Hotel Danmark er som at træde ind i et nordisk designshow. Der er tænkt meget over at få den rette nordiske stemning ind hvert enkelt værelse, som på den måde har fået tilført den hygge, vi er så internationalt kendte for.

© Hotel Danmark

På økonomiværelserne kan man bo i køjesenge. Men til forskel fra det, man normalt forbinder med køjesenge, er der her tænkt over design, funktion og indretning. Det betyder, at pladsen udnyttes mest muligt, uden at det virker klemt.

Ifølge Michael telling fra Telling & Nesager er det en tendens, man også ser flere steder i København.

– Vi ser, at low cost-hoteller fylder mere end tidligere. Men vel at mærke hoteller, som stadig holder en høj kvalitet, ud fra devisen, at det ikke skal være tarveligt, bare fordi det er billigt, siger han.

Udover Hotel Skt. Petri og Hotel Danmark, som åbner i aften, er der flere andre hoteller eller hotelrenoveringer på vej i København. Fx Hotel Sanders, der ifølge planen åbner til efteråret, og Royal Hotel SAS, Arne Jacobsens ikoniske hotel, som bliver gennemrenoveret og ført tilbage til det oprindelige design.