© Zaha Hadid Architects

Se denne smukke, nye bro i Taiwan

Zaha Hadid Architects har netop vundet en international konkurrencen om at designe ny bro i Taiwan.

En international konkurrence om at designe den nye Danjiang-bro i Taiwans hovedstad Taipei er nu afsluttet. Zaha Hadid Architects’ bro har til formål at skabe en form for vartegn i samspil med Tamui-floden og dens smukke og berømte solnedgang.

Broens praktiske funktion er at integrere den offentlige trafik i Taiwans infrastruktur på en bedre måde, og det betyder, at gennemkørende trafik på mindre, lokale veje vil reduceres gevaldigt. Broen sammenkobler nemlig to store motorveje, så biler ikke i ligeså høj grad er nødsaget til at tage turen gennem andre og mindre gader i byen.

Læs også: Nyd udsigten fra denne vilde glaspool i London.

Broen, som er lavet i samarbejde med Leonhardt, Andrä und Partner og Sinotech Engineering Consultants, får verdens længste enkelt-tårn, som naturligvis ikke kommer i vejen for hverken Tamui-floden og den fine solnedgang, som man kan nyde, mens man kører henover broen, eller hvis man benytter den integrerede forgængersti, som også bliver en del af den nye Danjiang-bros design. Danjiang-broen vil altså kunne aflaste hele det travle havneområde i Taipei, Taiwan.

Læs også: Kineserne bygger en gennemsigtig bro over Avatar-dalen.