
OL i Rio: Lad os se på smuk arkitektur og glemme skandalerne
OL i Rio er et teaterstykke, hvor mange af kulisserne mangler. Men fordi atleterne ikke bor toplækkert, kan vi godt hylde byens seværdige arkitektur.
AfMette Nexmand
Rio de Janeiro i Brasilien er OL-vært 2016, og det har været en temmelig hård vej frem mod åbningsceremonien d. 6. august.
Der er især blevet skrevet meget om de bygninger, som ikke er blevet klar til verdens største sportsbegivenhed og atleterne. Ved legenes begyndelse er en tredjedel af bygningerne ikke sikkerhedsgodkendt endnu ...
Her er dog en række eksempler på arkitektur, som intet har med De Olympiske Lege at gøre, men til gengæld viser, hvor fantastisk Rio OGSÅ kan være.
På billedet her er det Museum of Tomorrow (Museu do Amanha).
Museum of Tomomorrow åbnede i 2015 og er et 'økotempel' for kunst. Læs The Guardians anmeldelse af arkitekturen her. Avisen kan se alle de bæredygtige og visuelle kvaliteter, men keder sig ærlig talt lidt ...
Arkitekten Oscar Neimeyer blev 104 år gammel og var'starchitect'til sit sidste åndedrag. Den elegante brasilianer var modernist og gav – i stil med Le Corbusier – beton liv i en lang række skulpturelle og næsten overmenneskeligt smukke bygninger.
Her er det Museu de Arte Contemporânea de Niterói, det fantastiske museum i Rio. Det stod færdigt i 1996.
Vi har fået inspirationen til skrive om Rios arkiktur i denne artikel på Dezeen.
Arkitekten Edgar Fonceca var inspireret af maya-indianernes kultur, da han skabte den pyramideformede Cathedral of Saint Sebastian, der er 75 meter høj.
På billedet herunder kan man se de overvældende mosaikker i kirkerummet.
Conjunto Residencial Mayor Mendes de Moraes … langt og flot navn, men det mest interessante ved denne boligejendom på bjergsiden er, at den blev tegnet og opført allerede I 1947.
Selaron-trapperne i Rio de Janeiro er verdenskendt for takket være kunstnerens Jorge Selarons utrolige gadeværk.