Nyrenoveret kinesisk kysthus får smukt, hvælvet betontag

Et slidt hus fik gløden tilbage med en spændende renovering, der gav huset en helt anderledes personlighed.

Fra nedslidt til næsten nyt

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

Arkitektfirmaet Vector Architects har begået en fascinerende renovering af et hus beliggende i landsbyen Beijiao på Huangqi-halvøen.

Huset, der er kendt som ’Captain’s House’, var slidt efter 20 år i den salte, fugtige havluft, og der var alvorlige lækageproblemer, som det skulle tages hånd om.

Forstærket med beton

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

Vector Architects påtog sig opgaven, og huset blev både repareret og opgraderet i processen.

Ydermurene blev forstærket med et lag beton for at støtte strukturen og reparere skaderne.

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

Samtidigt tilføjede de en ekstra etage ved at støbe et hvælvet betontag, der også forebygger lækager, da regnen let løber af det buede tag og dermed ikke bliver liggende på taget.

Plads til køkken, bøn og aktiviteter

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

Der blev fjernet badeværelser i stuen og på første sal for at forbedre udsigten og skabe bedre naturligt lys og ventilation i huset, og der er blevet skabt et opholdsrum med køkken, bederum og plads til aktiviteter.

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

Skræddersyede møbelløsninger

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

Flere af rummene er blevet udstyret med speciallavede møbler, der udnytter pladsen i huset bedst muligt.

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

Halvanden etage under hvælvingen

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

På øverste etage er der lavet altaner til hver side, så ejerne virkeligt kan nyde udsigten fra den nye tilbygning, og under det hvælvede loft er der bygget en mezzanin.

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

© Xia Zhi, Chen Hao og Chen Zhenqiang

Kilde: Dezeen

Relaterede Artikler