Ny udstilling hylder Arne Jacobsens ikoniske SAS Royal Hotel

Dansk Arkitektur Centers gratis udstilling markerer 60-års jubilæet for det anerkendte designhotel.

Værelse 606 på SAS Royal Hotel
© Paul Warchol

Det bedste inden for skandinavisk design

“SAS Royal Hotel - en kærlighedshistorie” hedder Dansk Arkitektur Centers nye udstilling, som hylder Arne Jacobsens ikoniske SAS Royal Hotel, der i 2020 kunne fejre 60-års jubilæum.

Da SAS i 1950erne indviede deres nye rute mellem USA og Skandinavien skulle det fejres med et bygningsværk, der kunne vise omverdenen det bedste inden for skandinavisk design.

Den visionære arkitekt, Arne Jacobsen, fik til opgave at tegne en bygning, der både indeholdte et luksushotel, et rejsebureau samt en terminal, hvor passagererne kunne tjekke ind, inden de kørte til lufthavnen.

Værelse 606 på SAS Royal Hotel
© Radisson Collection Royal Hotel

Stærke designikoner

Arne Jacobsen skabte SAS Royal Hotel, nu Radisson Collection Royal Hotel, med øje for hver en detalje.

Mange af elementerne i det arkitektoniske mesterværk er i dag blevet til stærke designikoner i deres egen ret såsom stolene Ægget, Dråben og Svanen samt bestikket og dørgrebene, som alle oprindeligt blev tegnet til hotellet.

Dansk Arkitektur Center
© Dansk Arkitektur Center

Få historien om den ikoniske bygning

Dansk Arkitektur Centers udstilling fortæller historien om Arne Jacobsens ikoniske bygning, der på den ene side var det mest moderne hotel i Norden og en kærlighedserklæring til København, men på den anden side blev set skævt til og var udskældt i de første leveår.

Udstillingen er opdelt i fire zoner: Først zoomes der ind på arkitekten, Arne Jacobsen, dernæst rettes opmærksomheden mod indretningen af SAS Royal Hotel med særligt fokus på det berømte værelse 606, der som det eneste værelse står som ved indvielsen af hotellet. Den tredje zone viser, hvordan Arne Jacobsens bygning og design har haft indflydelse helt frem til i dag, mens den sidste zone er et oplevelsesrum, der pirrer sanserne og hylder AJ-bestikket, som blev designet til SAS Royal Hotellets restaurant.

Udstillingen kan ses gratis i DAC Passage indtil den 24. oktober 2021. Læs mere om udstillingen her.

LÆS OGSÅ

Det kan du også opleve på Dansk Arkitektur Center

Understanding the Impact of Architecture
En udstilling af kunstner John Kørner som undersøger, hvordan vi mennesker påvirkes af arkitektur i takt med den stigende urbanisering, og hvad vores forhold til naturen efterhånden er.

John Kørners farverige og insisterende kunstværker kommer ikke med løsninger, men præsenterer derimod problemerne og inviterer os dermed til at reflektere.

Udstillingen er åben indtil den 26. september 2021. Læs mere her.

Bag facaden
Denne udstilling bevæger sig ind bag facaden på noget af den arkitektur, vi omgiver os med og giver dig mulighed for at blive klogere på, hvordan man arbejder med at skabe arkitektur, samt de overvejelser der ligger bag den facade, vi ender med at kigge på.

Udstillingen sætter gang i tankerne og vil blandt andet have dig til at overveje, om du er bevidst om, at arkitekturen skaber rammerne for, hvordan du lever dit liv – og lever sammen med andre?

Udstillingen er åben indtil den 3. oktober 2021. Læs mere her.