© Heatherwick Studio

New York: Verdens vildeste havneprojekt går i gang nu

New Yorks enorme havneområder ændres så markant i disse år, at det vil gå over i historien. Nu er godkendelserne endelig på plads til et af de mest utrolige bygningsværker på Pier 54.

En af de største arkitektoniske kolbøtter i historien

Når vi taler om store havneprojekter i København og Aarhus, er armbevægelserne store og ambitionerne ditto. Ejendommene skyder op nærmest måned for måned, og i Aarhus har vi blandt andet fået Nordens største superbibliotek ved havnen.

Hvorefter vi vender blikket mod New York – og hører om dette ... Så virker Danmarks havne som legetøjs, ja LEGO-byggerier.

Det er netop blevet offentliggjort, at de sidste godkendelser er i hus forud for en af de mest vilde arkitektoniske kolbøtter i verden.

Læs også: Kom vi bygger en skatteø midt i New York

Den engelske stjernearkitekt Thomas Heatherwick skal gå i front for bebyggelsen af Pier 54, som forvandles til en form for 'skatteø'.

Pier 54 ligger i Hudson River i forlængelse af West 13th Street, og den det nye rekreative område kommer til at koste små 850 millioner kroner.

© Heatherwick Studio

Forlystelsespark på pæle i Hudson-floden

Billederne her er renderinger, altså computertegninger af det enorme område, der vil folde sig ud som en blomst på Pier 54.
Men byggeriet går i følge blandt andet Architectural Digest i gang denne sommer, og det bliver vanvittigt interessant at følge, ikke mindst for New Yorks borgere.

Den nye mole vil forvandle sig til en gigantisk forlystelsespark, nærmest en skatteø, og byens dygtigste landskabsarkitekter er involveret i planerne om at forvandle det store beton- og industriområde til en park.

Heatherwick arbejder sammen med BIG på Googles domicil

Thomas Heatherwick, frontfiguren og idémanden bag det engelske arkitektfirma, har flere gigantiske opgaver i hus.

Han er – sammen med danske Bjarke Ingels fra BIG – i gang med Googles nye hovedsæde i Californien.