Når vandet er det bærende element...

8 eksempler på flot arkitektur, der udnytter de æstetiske og pladsmæssige fordele ved at have vand som fundament. Her er alt fra 'drive by-biografen' til 'boligægget'.

Floating Island i Seol
© Haeahn Architecture

Floating Island ligger i Seol, Sydkorea, og er en del af konceptet Han River Renaissance, som skal gavne en forsømt del af byen.
Komplekset er tegnet i samarbejdet mellem H Architecture fra New York, og Haeahn Architecture i Seoul og bygget af glas, træ og stål. Det huser butikker, restauranter og en række andre byrum.

Skole, der flyttes rundt til oversvømmede områder i Nigeria
© NLÈ

Makoko Floating School i Lagos, Nigeria, er en flydende bambusskole, som træder til, når et område rammes af oversvømmelser. Her er tre etager, og udover skole kan den flydende konstruktion også fungere som bolig for folk uden tag over hovedet. Bag arkitekturen står tegnestuen NLÈ.

Se flere flydende genistreger på Architectural Digest.

Sail by movie theater
© Büro Ole Scheeren

Archipelago Cinema er en biograf, som ligger omringet af krystalklart vand på Kudu Island i Thailand. Arkitekt: Büro Ole Scheeren.

Bo i et æg på en flod i ...
© Nigel Rigden

'The Exbury Egg' er en privat, bæredygtig bolig designet af PAD Studio. Det flydende hus ligger på floden Beaulieu River i Hampshire, England.

Beton så let som fjer
© Attika Architekten

Drijf in Lelystad er et topmoderne boligfælleskab, som ligger uden for byen Lelystad i Holland. Tegnet af Attika Architekten.

Smukt friluftsbad på Bornholm
© White

I Hasle Havn på Bornholm har denne fine konstruktion tiltrukket sig hele verdenens opmærksomhed.
Arkitekterne er White fra Sverige.

Lakeret træ skal ligne skibsside
© Mika Huisman

Arctia Headquarters er hovedkontor for et shippingfirma i Helsinki. K2S Architects har arbejdet med lakeret træ for at hylde den maritime verden.

Kanalby i Amsterdam
© George Steinmetz

Waterwoningen er en boligejendom med 75 lejligheder i Amsterdam. Tegnet af Marlies Rohmer Architects and Planners.