Når arkitektur og natur smelter sammen

Lad dig inspirere af disse 15 arkitekturbilleder, hvor der er lagt fokus på at få materialer til at blende sammen med sine omgivelser i alle tre dimensioner.

Den moderne arkitektur lader sig inspirere af naturen, og vi har derfor fundet en række gode eksempler på, hvordan det moderne hus kan bygges i spændende materialer, som lader sig synke ind i den omkringliggende natur.

Bygning designet efter grankoglen

Christofer Ödmar har fx designet bygningen på det første billede. Det er en kontorbygning i Götheborg, som er placeret blandt mange træer og natur. Konstruktionen er derfor inspireret af grankoglens form og struktur og er passende blevet navngivet _Kotten _efter det svenske ord for grankogle. Netop denne bygning er tegnet i en oval form med henblik på, at få den til at blende ind med omgivelserne, men det er ikke kun den ovale form, som kan give fornemmelsen af, at arkitekturen forsvinder ind i naturen. Horisontale, vertikale og diagonale linjer er også med til at skabe de smukke huses mulighed for at blende ind med de omkringliggende miljøer.