© BIG Blue Skive 2040

Men så fik Skive Kommune fløjet Bjarke Ingels ind ...

Skive ligger ved Limfjorden, men drømmene er på størrelse med Manhatten, og borgmesteren vil lokke flere borgere til. Oplev stjernearkitekterne BIGs fremtidsvision, Skive 2040 - (nu også med video).

Og så har vi Fur som Mallorca,” udtalte en lokal kulturentreprenør til Politiken forleden.
Det skete I anledning af, at
Skive Kommune præsenterede sin store, højglanspolerede plan BIG Blue Skive 2040 sammen med arkitektstjernerne fra Bjarke Ingels Group.
I planen er placeringen ved Limfjorden udnyttet med en 30-etager høj skyline som i Bjarke Ingels andet hjem, New York (næsten). Visionen for 2040
indeholder broer, promenader og masser af grønne parkområder.

Læs også: Ombygning af G. Hellerup Gymnasium med underjordisk sportshal

Drømmen er, at et kulturhus kaldet Blue House skal placeres ude i fjorden, boliger med store vinduespartier skal hænge ud over åen, og et spirallignende udkigstårn kommer til at holde vagt på stien, som løber gennem ådalen. Store penselstrøg i en kommune, som kæmper for at være attraktiv. Skive Kommune har ikke de fineste prognoser, hvad angår befolkningstilvækst – folk vil hellere bo i landsdelens større byer.
Men det gør borgmester Peder Christian Kirkegaard op med i
BIG Blue Skive, som er tegnet for midler doneret af SparVest Fonden. - Vi vil kæmpe med alle de midler, vi har, for at ødelægge de prognoser, vi næsten dagligt bliver præsenteret for, og bevise at de tog fejl. Blandt andet ved at udnytte de ressourcer, som vi har. De blå res­sourcer. Fjorden og åen, dem skal vi bruge til at gøre vores egn til et endnu skønnere sted at bo og leve, siger Peder Christian Kirkegaard. Om planerne bliver en realitet, vil selvfølgelig afhænge af de økonomiske perspektiver.
Og Christiansborg:

  • Vi skal have set på planloven. Det virker helt grotesk, at vi i kommuner som Skive ikke i byområder må bygge inden for kyst­nærhedszonen, når man i de store byer må bygge selv helt ud i vandet, siger Peder Christian Kirkegaard.

De ambitiøse planer for BIG Blue Skive 2040 blev præsenteret forleden, og alle var begejstrede for Bjarke Ingels Groups ideer, der skal tiltrække flere borgere til byen ved Limfjorden. Se videoen herunder, der viser områdets drømmeudvikling, trin for trin.