Legendarisk toparkitekt fylder 90 år: Her er nogle af hendes største design

Hun står blandt andet bag et bord, der blev kaldt det smukkeste i verden og som siden er udødeliggjort i hele tre James Bond-film.

Arkitekt, designer og professor Bodil Kjær
© Karakter

Bodil Kjær

Hun har været i New York Times og Wall Street Journal Magazine. Hun står bag 'verdens smukkeste skrivebord', der blev brugt i tre af de tidlige James Bond-film og i nyere tid kan opleves i både britiske film og tv-serier.

Den danske arkitekt, designer og professor Bodil Kjær fylder i dag 90 år, og det markerer vi med at hylde nogle af hendes absolutte topdesign. Foruden skrivebordet Office Desk, står Bodil Kjær blandt andet bag Principal-serien, der er kendetegnet af sine gedigne, rene linjer og skandinaviske referencer, og i 2018 relancerede den prominente designer hele 25 af sine ikoniske design.

Kjær er uddannet i både Danmark, England og USA, og det er i sidstnævnte, at mange af ikonerne er skabt. Hun var inspireret af legenderne Charles og Ray Eames og arbejdede i en periode hos designeren Paul McCobb, der var kendt for funktionelt og moderne design.

Bodil Kjærs status som ikon interesserer hende egentlig ikke, fortalte hun i 2015 i et større interview med BO BEDRE. Det, der betyder noget for hende, er, at hun har skabt løsninger og udviklet rum, der kommer mennesker til gode verden over - og her må vi erklære os 100% enige.

Office Desk af Bodil Kjær
© Karakter
Bodil Kjærs The Office Desk
© Karakter

Office Desk

Forhøjet af slanke stålben har det rummelige, fritstående arbejdsbord en arkitektonisk gennemsigtighed og luftighed, der understreger dets funktionelle og moderne design. Det er lige så praktisk, som det er smukt, og med de rene linjer er Office Desk et førende eksempel på danske, moderne designprincipper.

Bordet koster 47.999 kroner og produceres af Karakter. Det kan købes her.

Principal bord og stol af Bodil Kjær
© Karakter
Principal spisebord af Bodil Kjær
© Karakter

Principal spisebord

Principal-spisebordet fås i fire forskellige versioner og emmer af nordisk design, når det er bedst. Dets enkle og rene design understreger funktionaliteten. Her får du, hvad du har brug for - i smukt udført træ.

Spisebordet koster fra 37.999 og kan købes her.

Principal stol af Bodil Kjær
© Karakter
Principal stol af Bodil Kjær
© Karakter

Principal stol

Drømmer du om nye spisebordsstole, er disse et godt bud! Principal-serien er designet i 1961, men repræsenterer dansk designs tidsånd på fineste vis. Det enkle design består af et cirkulært sæde, der, sammen med det afrundede ryglæng, bløder de ofte kantede former, man har om et spisebord, op.

Stolen fås i et utal af muligheder og kan bestilles her.

Nesting Tables af Bodil Kjær
© Cassina
Easy Chairs af Bodil Kjær
© Cassina
Servingcart af Bodil Kjær
© Cassina

Klassikere

Bodil Kjærs treenighed af små borde, Nesting Tables, den elegante High Back Chair og serveringsbordet er ligeledes design, der understreger Kjærs sans for funktionalitet, modernitet og skarpe, rene linjer.

Alle tre produceres hos Cassina.

Bodil Kjær

Arkitekt, designer og professor Bodil Kjær.

© Keith Greenbaum Studio