© Vipp

Kassen, du drømmer om at holde weekend i

Vipp er kendt for en ikonisk spand, men nu har firmaet skabt noget helt nyt - og meget større, The Vipp Shelter, en præfabrikeret bungalow.

Den er landet ... Midt i den svenske skov - som et kompakt rumskib, der omgående finder balancen mellem træerne. Men hvad er det? Et mobilt hjem, en særlig flot container? Nej, ingen af delene. Dette er et plug and play-hus, som ankommer til grunden med hele interiøret inklusive møbler klar. Det skal blot sættes op. 55 kvadratmeter, som smyger sig ind i naturen.

Vipp har trukket på virksomhedens 75-års erfaring med at stålkonstruktioner i projektet. Og derfor er designerne heller ikke gået på kompromis med de enkelte elementer. Køkkenet er fx designet helt i Vipps minimalistiske ånd - og naturligvis med de redskaber, der findes i forvejen i kollektionerne.

Læs også: Hvis mure kunne tale.

  • Det er et industrielt objekt, et præfabrikeret stykke design, hvor alt ned til mindste detalje er skabt på forhånd. Det eneste, forbrugeren skal tage stilling til, er hvor det skal stå, fortæller Morten Bo Jensen, chefdesigner hos Vipp. Stålmodulerne er designet i to niveauer - med soveværelse og badeværelse øverst - og et køkken-alrum nederst, hvor der også er blevet plads til brændeovn. Så med andre ord: Du finder din yndingsplet på jorden, køber grunden og kontakter Vipp med ordren: Her vil jeg have mit shelter. Der er en ventetid på ca. et halvt år på levering af 'kassen'. The Vipp Shelter koster ca. 3,6 millioner kr. afhængig af beliggenheden.

Læs også: House ind a box.