Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Huset i naturen & naturen i huset

Unik og raffineret arkitektur på et bjerg i Canada. Her bliver naturen integreret i huset, og huset integreret i naturen.

Med fokus på naturen, har arkitekten skabt en unik villa, som udfolder sig på et bjerg i Whistler Lakecrest, Canada. Huset kaldes “The Rock”, og er tegnet i 2013.

The Rock er primært fremstillet i sten. Det stærke materiale gør huset modstandsdygtigt overfor vinterens barske vejrforhold. Huset fremstår dog stadig gennemsigtig og hyggelig, hvilket sikres af de store vinduer og det lyse træværk.

The Rock er i høj grad integreret i naturen og åbner op mod søen, samt de omkringliggende skove og bjerge. Huset er opbygget i to lag, og er desuden bøjet på midten, for - på bedste vis - at kunne integrere huset i naturen. Det har et unikt, enkelt og raffineret udtryk. Det naturlige lysindfald har været altafgørende for arkitekten, og huset har derfor lysindfald fra solopgang til solnedgang. Morgensolen stråler ind i soveværelserne, mens den store facade af hovedhuset får sollys næsten hele dagen. Aftensolens stråler rammer poolen.

Husets skulpturelle design er unikt, og giver en følelse af en fritflydende plads i naturen; hvor der er plads til privatlivets fred og ro.

Foto: SeARCH
Arkitektbureau: SeARCH

Håndplukket til dig